7-годишната Пламена убита след удари по главата и тялото

Психолози ще разговарят със съучениците на починалото момиче
Обновена: 22 апр 2014 18:50 | 22 апр 2014 16:27,
85
7-годишната Пламена убита след удари по главата и тялото
Снимка: архив, Булфото

На бащата на починалото 7-годишно момиченце от Русе Пламен Петров е повдигнато обвинение за убийство, съобщиха от МВР. 

Още по темата
Полицията в Русе потвърди, че детето е починало след нанесен побой от баща си, като са установени видими следи от удари по главата и тялото. Използвани са тъпи предмети, както и удари с ръце и крака.

Навръх Велкиден, около 18 часа, в МБАЛ Русе е било закарано мъртво 7-годишно момиче. 38-годишният баща  сам закарал детето в болница, където само констатирали смъртта му.

Бащата и сегашната му съпруга - 32-годишната Е.П.,  разказали пред разследващите, че детето, 7-годишната Пламена, е пострадало, докато си играело - паднало в печката, вследствие на което си глътнало езика.

От полицията не са установили данни бащата или съпругата му да са употребили алкохол.

Мъжът има и още едно дете, 4-годишно момиченце Десислава, което веднага е изведено от дома си с помощта на служители от „Закрила за детето“.  С детето е разговарял психолог.  След изтичане на 48-часовия срок на полицейската закрила детето ще бъде настанено в подходящо приемно семейство или социално заведение.

Социален работник и  психолог ще посетят учебното заведение, в което е учило загиналото дете, за да се прецени необходимостта от оказване на психологическа подкрепа на неговите съученици. Планирано е посещение в детското заведение и на по-малкото дете.

Първата съпруга на Пламен Петров, която е майка на двете момичета, е предоставила правата за отглеждането на децата на бащата при развода им през 2011 година. В момента тя живее в Южна България и полицията ще установи контакт с нея.

В хода на разследването е установено, че бащата редовно пребивал децата си. Свидетели на това са били съседите. Но нито те, нито от училището, където е учило момиченцето, са подали сигнал срещу бащата. От 2013 година досега  не са постъпвали сигнали в отдел "Закрила на детето" за тормоз или насилие под каквато и да е форма над седемгодишното момиче, съобщиха вече от местната дирекция "Социално подпомагане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Vanq преди 9 години
То детето да почива в мир!!!Ама защо никоѝ от съседите не е намерил начин да сигнализира ами сега ще коментират че са се чували писъци ,това са деца...как може да ги оставиш без помощ и да спиш спокоѝно въпреки писъците им????Това не са хора!!!!
53
3
 
4
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Хем ме боли като чета, но се и ядосвам на тези журналисти. Защо продължавате да дълбаете в тази трагедия и да тръбите наляво и надясно подробности за извършената жестокост. Жаждата ви за сензация е по-силна от човещината. Оставете детето да почива в мир.
52
1
 
7
 
! Отговори
Малко психология преди 9 години
Една загадка. Бащата истински. Майката - мащеха. Нещо много не се връзва, истинския баща да е толкова зъл към своите деца, а мащехата най-милозливата. Поне досега не съм срещал такъв случай на моите 76 госини живот. Дори да допуснем, че бащата е пребир детето, то ще е по волята и интригите на мащехата. Особенно ако той е лудо влюбен в нея и всяка тейта дума взема за чиста монета. Дори лудите бащи не посягат на децата си, докато майките го правят за отмъщение към бащата или от влюбеност. Мислете.
51
1
 
4
 
! Отговори
Майко мила преди 9 години
Първо - голяма трагедия...ОТНОВО! за един месец две момиченца си отидоха заради някви ***!Второ - тук е пълно с ***, които коментират! Всяка една тема в тоя сайт ли трябва са се политизира? Навън няма такива неща, така ли? И ако беше ***, нямаше да му напишат целите имена, а само инициалите, както правят винаги в тоя сайт. Моля се да се случи чуди и всички коментиращи *** да поумнеят някак си! Амин!
50
0
 
9
 
! Отговори
Lina преди 9 години
Искам да попитам, от една антисоциална държава като нашата, какви социални институции и помощ може да се очаква?!Защото тук отдавна действа законът на джунглата - оцелява по-силният и с по-големи мускули, пари, власт, но не и стойностните хора!У нас се смята, че докато не е констатирана смърт при даден инцидент, престъпление няма (пък и да има убит, пак се счита за нормална статистика) Хората са оставени на произвола, оцеляват в мизер
49
1
 
5
 
! Отговори
oodaa преди 9 години
7 годишно дете иска наследство от баща си ... алеле маикоу
48
0
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
С долния коментар имах предвид 54-ти *** да си знае
47
1
 
2
 
! Отговори
oooooo преди 9 години
До Анонименоо колко си *** и има ли смисъл с теб да говоря ооо колко си *** и има ли смисъл ... оооо не !
46
0
 
1
 
! Отговори
MaHeKeHa преди 9 години
Е вие какви закони търсите в България, не мога да разбера? Че то над половината Парламент е за затвора заради тежки престъпления против Българския народ, а ние тука търсим правосъдие за единичен случай?Не че искам да омаловажа паметта на т'ва ангелче, но просто няма да я бъде, наистина.
45
0
 
2
 
! Отговори
монархист преди 9 години
От тук нататък, който не подаде сигнал в такива случаи ....глоба, иначе общество йок....
44
0
 
9
 
! Отговори
танов преди 9 години
На тоя *** двете ръце от раменете трябва да отрежат.Да живее в мъки *** .Да ама не.
43
6
 
7
 
! Отговори
Dedo Pop преди 9 години
Ъ що никаде не пише че бащата е гаден ***???
42
2
 
5
 
! Отговори
булгар / татар преди 9 години
Вижте заглавието долу в дясно !Боливия увеличава минималната работна заплата ! Досега е била 175 щатски долара ! А къде са европейските татари , колко левчета заплатичка получават ????!!!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Мина преди 9 години
Е, кажете сега имали господ и ако има къде е, защо господ не го срази с огън и жупел. За убийство на дете каква присъда трябва да има, трябва смъртна присъда. И как може майката на тези деца да ги остави под грижите на един луд. Да луд, защото има решение от ТЕЛК с право на работа. А от училището в което е учило детето, как никой не е разбрал че това дете е било системно тормозено от баща си. А що се отнася за отсъствия, практика стана в много училища просто не пишат отсъствия.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Не разбралАМИ НЕ Е *** РАБОТА ! ПРОЧЕТИ МАЩЕХАТА , КЪДЕ РАБОТИ ! ЖЕНА С ОБРАЗОВАНИЕ Е И ТО ВИСШЕ !
39
0
 
8
 
! Отговори
Потник преди 9 години
Много съучастници има тука: съседите, учителите. Сички са за затвора! Безучастието пред очевидното е престъпно прикриване на действията на това нещо и животно не мога да му кажа!
38
0
 
8
 
! Отговори
Бонев преди 9 години
От 2013 нямало сигнали. А преди това ? Нали е имало опасност преди това да му ги отнемат? А защо полицията, която е викана от съседите не е сезирала социалните служби, като установи, че на адреса с скандала има малолетни лица? А защо учителите не са видели призанците на насилие? Едно дете не прекарва времето си със съседите. То прекарва времето с близки, приятели и преподаватели/възпитатели. Това са хората които могат да видят симптомите и да сезират властите, стига с тези съседи!
37
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пак продължавайте да плюете по ***.... ***, гнусна българска ***
36
3
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
АБЕ ХУБАВА РАБОТА , АМА българска РАБОТА ! ВМЕСТО ДА СЕ РАЗКАЯТ ТЕ ГЛЕДАТ ПОЛИЦАИТЕ В ОЧИТЕ И СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ ЛЪЖАТ , ЧЕ ДЕТЕНЦЕТО БИЛО ПАДНАЛО И СИ УДАРИЛО ГЛАВАТА ТА ЧАК И ЕЗИКА СИ ГЛЪТНАЛО !
35
3
 
2
 
! Отговори
Ell преди 9 години
Ако искам да разбера колко деградирали типове има просто влизам да чета тук. Нямам предвид коментиралите нормално.