Описват щетите от наводненията във Видинско и Карловско

Мостове, земеделски земи, пътища са пострадали след дъждовете
22 апр 2014 11:51, Анисия Иванова
2
Описват щетите от наводненията във Видинско и Карловско
Разливът на река Огоста в Монтанско. Снимка БТА

Оглед на щетите от наводненията след поройните дъждове започва днес във Видинско и община Карлово. След проливните дъждове през почивните дни реките Горни Лом и Стряма нанесоха поражения на мостове, земеделски земи, наводниха жилищни домове.

Във видинската община Чупрене обявиха бедствено положение заради проливните дъждове. Там близо 30 моста в селата са отнесени, има повредени и метални мостове, поражения има върху улици, тротоари, земеделските насаждения, отводнявани са къщи, мазета и дворове.

Вчера жители от видинското село Средогрив се оплакаха, че са посрещнали Великден с наводнени домове след проливните дъждове.

Още по темата
Интензивните валежи през последните четири дни доведоха до бурно покачване и на нивото на река Огоста в планинската община Георги Дамяново, област Монтана. На много места реката се разля и наводни ниви, овощни и зеленчукови градини, равнини и долини.

От Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав обявиха, че се очаква нивото в българския участък на реката да се покачи рязко през следващите дни, като причина са проливните дъждове не само у нас, но и в останалите дунавски държави.

Щети бяха нанесени и в района на Карлово. Там река Стряма преля и отнесе моста между селата Столетово и Богдан. Водите заляха и селскостопански площи. В района валя непрекъснато почти 4 дни, в събота след обилния дъжд и градушка се откъсна дига от чакъл.

През последното денонощие нивото на реката е започнало да спада. То е около 80 см, но все още водите остават високи, каза кметът на Столетово Славчо Тодоров, цитиран от „Фокус“.

В момента по моста не могат да преминават автомобили. От кметството са получили уверение на бригаден генерал Димитър Шивиков, че съоръжението може да се възстанови, като се пооправи времето, с помощта на карловската военна бригада.

То е изградено преди 10 години, след като старият мост е бил отнесен пак от проливни дъждове. По думите на кмета Тодоров, пътят се ползва най-вече от земеделци. Водите са залели сериозно и нивите на село Богдан.

Така пълноводна река Стряма не е била от 10 години насам, коментира Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Допълнение преди 9 години
Ето това са имената и телефоните на избраните /от ВАС/ дали??? хрантутници на които ВИЕ плащате заплатите.Кмет - Емил Кабаиванов 99 306 Секретар - Стефан Стефанов 99 302 Заместник кмет - Антон Минев 99 303 Заместник кмет - Николай Момчилов 99 386 Директор на дирекция "АИПО" 99 304 Директор на дирекция "Финансово стопански дейности" 99 315 Директор на дирекция"Хуманитарни и социални дейности" 99 393 Началник отдел - "АИО и човешки ресурси" 99 305 Началник отдел "Канцелария" 99 380 Началник отдел"ПНО,проекти,програми и общест.поръч
1
0
 
0
 
! Отговори
тя преди 9 години
Некадърно ръководство ...... Ако всеки си върши Задължението за което е ИЗБРАН и поставен на съответния пост/,като служител на държавната администрация/на която всички НИЕ плащаме заплатите/ , подобни заглавия Няма да има повод да се изписват.