Заради проект глобиха община Варна с четвърт милион

От общината вече са подали възражение
1
Заради проект глобиха община Варна с четвърт милион
Иван Портних Снимка: архив, Булфото

Екоминистерството е издало постановление за административна санкция на община Варна заради нередности в изпълнението на проект по Оперативната програма „Околна среда”. Санкцията е в размер на 250 000 лв., съобщава "Черно море".

Става въпрос за задание за техническа помощ (проектиране) за изграждането на водоснабдяване и канализация в 16 селищни образувания коло Варна, уточни кметът на града Иван Портних.

Според Управляващия орган при избора на изпълнител е извършено неправилно оценяване на участниците по отношение на техническите изисквания. „Това е точкова система на оценяване, като констатираните разминавания не влияят на крайния резултат“, уточни градоначалникът.

Той разкри още, че санкцията на министерството е дошла едва след извършен предварителен и последващ контрол от страна на Управляващия орган. Процедурата по избор е минала и през Комисията за защита на конкуренцията и  административния съд заради обжалване от участници. Крайното становище на правораздавателния орган е, че класирането е справедливо, коментира кметът.

От Община Варна вече са подали възражение пред Управляващия орган, а ако то не бъде прието, въпросът ще бъде отнесен до съда, уточни Портних. Той бе категоричен, че въпреки санкцията местната администрация ще направи всички възможно да довърши в срок започнатия проект, който е от изключителна важност за нормалното битуване на жителите от зоните покрай града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: глобаВарнапроект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
потник пуши кокаин