Държавата ще помогне на пострадалите от наводненията

Социалното министерство ще прецени как да стане това
36
Държавата ще помогне на пострадалите от наводненията
Михаил Миков обеща държавата да помогне на пострадалите. Снимка: Булфото, архив

Държавата ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, е заявил председателят на Народното събрание Михаил Миков днес, цитиран от пресцентъра на парламента.

Още по темата

Той е посетил две от засегнатите села в община Ружинци - Плешивец и Гюргич и се е срещнал с жители, чиито къщи са наводнени.

Михаил Миков се е запознал с размера на щетите и възможностите за подпомагане на пострадалите.

Председателят на Народното събрание е разговарял с министъра на социалната политика и труда Хасан Адемов и с други представители на изпълнителната власт.

По думите му още в петък в селата Плешивец и Гюргич, които са най-засегнати от наводненията, ще пристигне комисия от социалното министерство, която ще прецени как държавата може да
помогне на пострадалите.

Има редица формални предпоставки, които силно затрудняват обезщетяването и затова правителството и държавата ще се намесят с други средства за подпомагане. Социалното министерство ще осигури на най-нуждаещите се семейства неща от първа необходимост", съобщил още Михаил Миков.

В понеделник /28 април/ кметовете на общините Чупрене и Ружинци ще подадат документи за отпускане на средства по програмите за временна заетост. По тези програми ще бъдат осигурени пари, с които спешно ще бъдат ангажирани безработни, които да почистват речните корита и да възстановяват щетите от наводненията.

Председателят на парламента съобщил още, че комисия от Фонда за бедствия и аварии вече е посетила пострадалите общини Чупрене и Ружинци.

Михаил Миков е посетил и се е запознал на място с щетите от наводненията и в селата Горни Лом и Долни Лом, където също е обявено бедствено положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 9 години
До абе кулски влахМного си зле с географията, ***! НЯМА КУЛСКИ ВЛАСИ! Важно е да си излееш злобата, да влезеш в крак с останалата глутница ***. Река лом не е замръсена, познавам края. Когато дойде Голямата вода, всичко е безсилно. Пояснявам - там е една долина, отвсякъде заобиколена с планини. Всичко се събира на едно място и Лом побеснява. Когато това се случи в Чехия или Германия е бедствие, тук - повод да се псуват "комунистите". Запомнете, такива няма!Избиха някои, другите измряха.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо държавата ще помогне не е ли по - добре тези дето не са си свършили работата и не са почистили реките да бъдат глобени и с тези пари да подпомагат каква вина имаме всички че , общината не е почистила реките могат с програми за временна заетост да наемат безработни и да почистват редовно коритата на реките с есенните валежи пак ли за не свършена работа на някой селски кмет трябва цялата държава да плаща а Миков като е толкова дашен да събере по 500 лева от депутатите направо от заплатите им
25
3
 
5
 
! Отговори
абе кулски влах преди 9 години
не ли е по добре да дадете по шише водка може и по две!!! за тебе едно кашонче да заседаваш и да биеш камбаната като пиян поп
24
3
 
4
 
! Отговори
а дано ама преди 9 години
Ще раздаде на пострадалите по шише ракия или пари колкото да си я купят :)
23
4
 
4
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Всяка година една и съща простотия през пролетта. Селските реки са пълни с ***-гуми, печки , посуда и всичко което се сетите. Никой не почиства а само гледат сеир. Вчера по телевизията гледам как няколко мъже седят на един мост пушат и гледат наводнението. При това положение напълно си заслужават съдбата. Пост народ слаба Държава.
22
1
 
9
 
! Отговори
Старосел преди 9 години
А ние дето сме наводнени от мизерия какво ще ни правиш??????????
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата ще помогне на пострадалите от наводнениятаСоциалното министерство ще прецени как да стане това ------------Социалното министерство прецени:Оправяите се сами!
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя държава...каква държава...тоя какви ги бръщолеви?Пак ли се е наквасил?
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще им помогне... по едно малко! НАЗДРАВЕ!
18
3
 
10
 
! Отговори
Пострадал преди 9 години
Пострадалите от наводненията отново ще помогнат на държавата!
17
3
 
13
 
! Отговори
див селянин преди 9 години
верваме ти Мика и НИЕ от село Пуешивец те приветстваме с бурни аплодисменти за ОБЕЩАНИЯТА, ама питаме - обещанието има ли нещо общо с изпълнението
16
5
 
15
 
! Отговори
ДА ,БЕ ХА,ХА,ХАА... преди 9 години
...ЩЕ ДАДАТ ПО 50-ЛВ. НА ЧОВЕК!ОСТАНАЛОТО ЩЕ ГУШНЕ ПАРТИЯТА И ОТГОВОРНИТЕ Й ДРУГАРИ!
15
3
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 9 години
ponyakoga bg komandiri puskat bg armia v koritata na bg rekite - da testvat bg voenni znania na bg voiska i kak pluva v sluchai na nujda. posle im puskat voda ot yasovira...posle rezultatite po vestnicite.obiknoveno v suho korito imat visoki rezultati.
14
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ПАК СИ НАМЕРИХАЕ КРАДЛИВИТЕ И НЕНАСИТНИ КОМУНИСТИ ПОВОД ДА ВЗЕМАТ НОВ ЗАЕМ ДА ИМ ДАДАТ НА 10 ДУШИ ПО 100 ЛЕВА А МИЛИОНИ ДА ОТКРАДНАТ ! ТОВА ПРАВЯТ ВИНАГИ КОМУНИСТИТЕ !
13
7
 
21
 
! Отговори
художника преди 9 години
Колкото помогнаха на нещастниците от Долни Богров след зверското наводнение през 2005г. Тогава министър председател беше Сергей Станишев!!!
12
5
 
8
 
! Отговори
наблюдател отвисоко преди 9 години
явно е по евтино да се "помага" на 1-2-3-4 наводнили се отколкото да се подържат коритата на реките чисти
11
4
 
10
 
! Отговори
До 10,анонимен преди 9 години
Е,сложи поне име бе,в опорните точки на Кутев не пише ли да сте с имена?Сложи там как беше...Пешо,Елена,жоро,Тодор,Габи,мишо,Петя,Мария...Така като "анонимен" си скучен.
10
4
 
15
 
! Отговори
Микоф преди 9 години
Че помогнем уе,само да си допием вискито!Закуех се!
9
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО!!Ето това е отговорно правителство. Държава която се грижи за народа си!
8
3
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Гащник, на колко водки си и на кого искаш да се харесаш.