Морските ни курорти продължават да търсят кадри за лятото

В област Добрич се предлагат над 1 100 работни места
24 апр 2014 21:56, Красимир Ангелов
42
Морските ни курорти продължават да търсят кадри за лятото
Снимка: Impact Press Group

Туризмът продължава да търси кадри в Добричка област за настъпващия летен сезон и след проведената специализирана борса, на която работодатели обявиха повече от 700 свободни места, съобщи директорът на бюрото по труда в областния град Васил Сивков.

По думите му към края на април само от черноморския комплекс "Албена" са заявени над 470 свободни позиции за администратори, камериерки, готвачи, сервитьори, кухненски работници и други.

Още по темата
Заведенията и хотелските бази в съседното село Кранево са обявили 129 свободни работни места. В Балчик се търсят общо 70 готвачи и помощник-готвачи, бармани, сервитьори, камериерки, охранители и други.

От Каварна и Шабла има двайсетина заявки за позиции в бранша. В бюрото по труда в Добрич работодателите търсят хора за над 1100 свободни места като повечето са в туризма, обобщи Сивков.

Равнището на безработицата в Добричка област към края на март достига 14.7 на сто и бележи спад с 0.4 пункта спрямо предходния месец, информира директорът на бюрото по труда.

В областния град безработицата е 9.1 на сто при 9.9 на сто за същия период на миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: моредобричлятоалбена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE SAM BEDNA, NO KRAKATA MI NQMA DA STUPQT NA TEHNITE HOTELI. IMAM MNOGO DOBRA PRIQTELKA PENSIONERKA OT NESSEBAR, KOIQTO JIVEE S 135LV PENSIA. SHTE I PLATIA S UDOVOLSTVIE. PO DOBRE V NEINATA GARCONIERA I KOMPANIA, OTKOLKOTO V MUTRENSKO OBKRAJENIE.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на морето само храната на ден излиза 30 лв! умножено по 30 дни става 900 лв., даже и на миризливи банички да се кара, което е невъзможно, пак ще са толкова разходите заради пране, купуване на някоя и друга дреха, поне чифт обувки, особено за сервитьори. айде полека с тези 'работни места', хотелиерите да си взимат бабите, жените и братовчедите и сами да сервират.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1100 работни места на минимална работна заплата или със 100 лв. отгоре, без храна и спане...и 100.000 да пуснете, *** такива, ще си останете с обявите...
32
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С преди 9 години
Който хотелиер плаща редовно и както трябва - той не си търси персонал - търсят персонал бизнесмени които не плащат имат големи претенции искат персонала да спи в хотела за да им гледа децата на тях и приятелите - готвачите да им готвят до късна доба --Тези хора тъсрят персонал - само че кръгът се затваря и хората избягват такива- ще ходят до Драгоман за кадри) Пълно е с ромки които искат работа - но уви после ще избягат с първото "намерено "портомоне - това е проблема на алчните хотелиери
31
0
 
18
 
! Отговори
. преди 9 години
Има да търсят, копоите алчни!За същия труд и по- добри условия на друго място хората ще получат в пъти по- високи възнаграждения.
30
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 години
До PetarМНОООООО СИ ПРАВ..
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ни чистят женичките спе...а и ппв....тото на пияни *** и това за 3 месеца заплащане дето е реално двудневния надник.А тариката собственик само к..ни и коли ще сменя!По-добре на къра 5 корена да засее Добричлията от това на ку..а ,пет чаршава да смени.Тоя бранш е жив единствено заради хлапетиите дето си карат плажа !
28
0
 
19
 
! Отговори
ББ преди 9 години
ТОЛКОВА ГОДИНИ ЦИЦАХТЕ МАМА ВИ ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА..ДЕЦАТА СЕ ЛЪЖАТ И ИДВАТ, НАКРАЯ НА МЕСЕЦА НАЯ ЗАПЛАТА, ИДВАТ СЛЕДВАЩИТЕ..СЪЩОТО Е ДЕРЕДЖЕТО И ОКОЛО СЛЪНЧЕВ БРЯГ ДАЖЕ ОЩЕ ПО-ТРАГИЧНО..НЯМА НАП И ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА... ТЕ СА ЗА КРАСОТА..ХА ДА ВИДИМ ТОВА ЛЯТО КОГО И С КОЛКО ЩЕ ИЗЛЪЖЕТЕ..ЗАТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ХОДЯ НА МЕСТА НА КОИТО ЗНАМ КВО Е БЕЗ ЕКСПЕРИМЕНТИ .. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРА, ВСИЧКО Е ОБЕЩАНИЯ И ГОЛИ ПРИКАЗКИ..БЛИЗО СЪМ ДО ТОЯ БРАНШ И ГИ ГЛЕДАМ МНОГО ГОДИНИ
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 3 месеца боина слава по 400 лв имат да си търсят!
26
0
 
25
 
! Отговори
Сервиз сервизив преди 9 години
Абе тия луди ли са,или на луд капата носят а.да си бачкат измекярите долни....НЕ ХОДЕТЕ НА ЕЛЕНИТЕ,ТАМ ВЪЛЧО НЕ ПЛАЩА,НЕ ХОДЕТЕ НА ЕЛЕНИТЕ
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братчеда държи заведение на Созопол и като седнеме на маса почва по български да се хвали, че като е добър сезона средно изкарва по 45 бона на месец от заведението. Естествено само един готвач и една сервитьорка са на минимална всичките други са без никакви договори и се плаща минимална на ръка, пък те колко си изкарат от бакишиши си е техна работа. Е сега се да се чудят откъде ще си намира хора. Ходат по училищата да залъгват децата докато са още наивни да им бачкат срещу обещания
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До RONALDOПодозирах ,че си *** ,но сега вече съм уверен !Занимавай се с топките си и остави писането - не е за тебе !
23
0
 
28
 
! Отговори
nina преди 9 години
Северното Черноморие, разбира се! Където Красимир Станев /"Албена" АД/ се подиграва нахората като им подхвърля някакви минимални плащаниял. Вие бихте ли работили в "Перално стопанство", където температурата достига до 60-70 градуса, при грохота на перални машини, сушилни, центрофуги, изпарения от извадени мокро бельо и изсушени хавлии за някакви 300-400 лева? А РИОКОЗ засича показатели в 8-8.30 ч., когато описаното по-горе все още го няма.
22
0
 
15
 
! Отговори
Дай вар! преди 9 години
А сега де...: "Едни че работат, други че лежат!" (на Варадеро или... на Варвара) Смеееех! :-)
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе да, понеже камионите Мадар и автобусите Чавдар много се търсеха на запад, направо се избиваха да ги поръчват там,където се возят в МАН,Скания и Волво. Кви глупости дрънкаш.Предприятията работеха с държавно субсидиране повечето бяха губещи, а другите си продаваха *** на пазара в СССР. След като падна СССР нямаше кой да купува ***,които произвеждахме, при това неефективно със съветски машини.
20
9
 
9
 
! Отговори
Бръмбър преди 9 години
Фалираха заради сините гении от Раковски 134, които изпратиха свои директори във всички големи предприятия за да отказват поръчки и да ги изкарат неефективни. Никакъв пазар не е намесен тука, а най-ми е намесен господин Максуел и ЦРУ. Ама ти г-н 25-ти едва ли знаеш кой е Максуел и какви "добрини" е свършил за България!
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То такава страхотна лека и тежка индустрия,че както излезе на свободния пазар фалира всичко. В западна Европа никой не искаше да купува производството ни. Или може би ще купят морално остарелите камиони Мадара или трамваите,които дрънкаха 5 преки преди да пристигне на спирката. каква индустрия говориш по-точно, тази по съветски модел,която харчеше повече ток,отколкото произвеждаше нещо ли.
18
1
 
28
 
! Отговори
ДАНС преди 9 години
ДАНС да разследва произхода на инфестициите за стоежa на Хетелите на морето , тъкмо работа за служителите
17
2
 
32
 
! Отговори
на Анталия преди 9 години
В Слънчев бряг на море , не благодаря заради фекалиите в морето , това лято на Анталия 100%
16
7
 
22
 
! Отговори
Бръмбър преди 9 години
Брех след 25г. демокрация виждам израстнала е Българската икономика- от развита лека и тежка индустрия с изградени квалифицирани кадри, сега си търсиме обслужващ персонал. На това му викам просперитет! Ехххх блажени години бяха 90-те гато всички крякаха на Орлов мост песента "Последен валс" и "45 години стигат". Къде сте сега сини ентусиастчета, защо не пеете по мегданя, нали искахте да сте бизнесменчета?!