МВР ще пази чуждите туристи с брошури и повече преводачи

Туристите да са доволни и да харчат много пари, пожела посланик Алън
Обновена: 24 апр 2014 20:21 | 24 апр 2014 20:20, Анисия Иванова
17
МВР ще пази чуждите туристи с брошури и повече преводачи
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след среща с посланици. Снимка БТА

МВР планира различни мерки, за да гарантира сигурността на чуждите туристи у нас през предстоящия летен сезон.

Днес вътрешният министър Цветлин Йовчев се срещна с посланиците на страните, от които най-често туристи идват на българското Черноморието, и представи действията, които се планират от родната полиция.

Със специални брошури туристите ни по летните курорти ще бъдат предупреждавани за съществуващите опасности, каза вътрешният министър. Друга мярка, която полицията ще прилага, освен засиленото присъствие на униформени, е осигуряването на повече преводачи. Ще бъде направено и всичко възможно ПОС терминалите в районните по Черноморието да приемат плащания и от чужди банкови карти.

На местата, където очакваме засилен приток на чужди туристи, ще има допълнителни мероприятия от областните дирекции на МВР, провеждат се разговори със собствениците и мениджърите на хотели, като те се инструктирани за мерки и действия, които да гарантират сигурността на хората.

"Предприемат се мерки за засилване на полицейското присъствие в тези места, за подобряване организацията на работа, както и там, където е възможно, ще бъдат засилени техническите средства за контрол – камери, осветление и т.н.”, уточни министърът.

Йовчев обяви, че ще има промяна и в начина, по който патрулните полицаи ще вършат работата си.

Вътрешният министър заяви, че след анализ по отношение на терористичния атентат на летището в Сарафово са предприети мерки,които гарантират в по-голяма степен сигурността. "Направен е анализ на слабостите, които са били в нашата система, както и на нещата, които могат да се подобрят в тази посока. Взети са необходимите мерки”, уточни той.

Йовчев отчете, че изминалият туристически сезон е бил добър, посещенията на чужденци у нас са нараснали с 2,5%. Не са регистрирани тежки престъпления спрямо тях, има намаление на кражбите и загубените вещи.

„Мерките, които предприемаме за летния сезон, ще доведат до това да имаме хубав сезон и много по-добра сигурност за чуждестранните туристи”, подчерта министър Йовчев.

Към момента директни заплахи за чуждите туристи, които да произтичат от бежанците, от засиления миграционен натиск или от ситуацията в Украйна, няма, отчете вътрешният министър. „Мога да ви обещая, че през тази година при всички положения положението ще бъде по-добро, отколкото през предишната”, добави той.

Искаме туристите ни да остават доволни, щастливи и да харчат много пари, а след това да се върнат безпроблемно у дома си, посочи английският посланик Джонатан Алън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Бръмбър преди 9 години
А бе тоя британския посланик какви глупости говори? Кой ще харчи много пари в БГ? Таз английската *** е свикнала на ол инклузив и не иска да дава и пени от горе на цената която е платила на туроператора. Те са научени че когато почиват в някоя от колониалните си държави, хората там им лижат г..за за без пари. А накрая като се оплачат си връщат и цената на половината почивка като неустойка. ***!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кви брошури бе, те тук си снимат сървайвър, докато почиват.
11
2
 
2
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Абе този промоутър на чалга стриптийз какво се обажда ?Най-добре да се направи кратка брошура в която да е написамо ,че баконинга не се препоръчва , ако толкова искат да умрат и да им гледат сеира по добре да ходят в Сирия , Палестина или Афганистан !Тамошните доброжелатели ще пратят видеото в което се раделят с главите си и всичко ще е ок , българските туристи и персонал ще си спестят едно неприятно лято!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нас кой ще ни пази от мвр на пеевски?
9
1
 
12
 
! Отговори
Конгениално преди 9 години
Ми направо да закриват МВР и да откриват на негово място Рекламно-Преводаческа Агенция. И без това половината пострадали изобщо не се оплакват на полицията вече, защото ползата е като да се оплачеш на арменския поп.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те задниците си от доган и пеевски не можаха да опазят ще пазят туристи с брошури.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мвр пази и нашите протестиращи с подслушване и компромати.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има 60 хиляди щатни кияка, а нещатните само господ ги знае и накрая брошурки и преводачи. А престъпността е в апогея си. Помня за едни дето трябваше да пазят туристите,а те снимаха порнофилми на работа.
5
0
 
4
 
! Отговори
бармалей преди 9 години
поне брошури имаме в изобилие.тоя сутрин имаше пет кила хартия " била" пред вратата цветна и гланцирана, за нищо не става. .
4
0
 
3
 
! Отговори
Maitap li Minister? преди 9 години
Boje mili, v bulgarsko kmetstvo Kircali na bulgarski ezik s bulgarska slujitelka ne mojesh da se razberesh za 2-3 minuti po bulgarski telefon (fax, e-mail, sms, skener sa izvanzemni?), zastoto imala mnogo rabota? ne iska da pishe e-mail, ne iska da skanira, samo post pisma moje da pishe ( nali bg narod im plasta smetkite i harchat bg levove za post pisma!)v slivenskata policia ne mojeli da chetat i otgovaryat na e-mail s latinica, a minister Jovchev kakvi fantasii sanuva?!
3
0
 
16
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Ехееее, те джебчийте като видят чужденец с брошура и ще се откажат на момента.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ех ако можеше да се пази с брошури....
1
3
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Вчера Украинския евреин Станишев в тесен пиянски кръг в Кърджали е казал:- Дано повече балъци се вържат на моите приказки за благоденствието в бъдеще време и да гласуват за БСП, че тука почва да става напечено. Всеки ден убийства и грабежи, като може и мен да ме забършат. Аз да си отида в Брюксел пък тука да се оправят както могат. Моника си ме чака и ми е купила хубава къща. Естествено не е много скъпа, само 2 500 000 евро, като и Хохегер помогна.