Наемат 5000 безработни по нова програма "Сигурност"

Те ще охраняват обществения ред в малки населени места
54
Наемат 5000 безработни по нова програма "Сигурност"
Снимка: архив, БулФото

Управляващите ще ограничават безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред в най-малките и отдалечени населени места в страната.

Новата национална програма „Сигурност“ е стартирана от Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи.

През 2014 г. по нея ще се разкрият 5000 работни места, на които за срок до 8 месеца ще бъдат наети безработни лица, регистрирани в бюрата по труда.

Програмата беше анонсирана наскоро от МВР шефа Цветлин Йовчев.

Министърът обясни, че става дума за отдалечени райони, в които има голям проблем с битовата престъпност и не може да се осигури постоянно полицейско присъствие.

Наетите ще преминават кратко обучение и ще бъдат в комуникация и взаимодействие с органите на полицията. Йовчев разясни, че правомощията им ще бъдат обмислени много внимателно, „за да не минем една определена граница“.

Те ще сигнализират органите на МВР при риск от извършване на престъпления, настъпване на бедствия, аварии и др. В рамките на своите правомощия ще съдействат за недопускане на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като при констатиране на такива случаи ще уведомяват органите на МВР. Наетите лица също така ще оказват помощ на по-възрастните и на хората с увреждания, уточняват от МТСП.

Кандидатите трябва да са физически здрави, да не страдат от психични заболявания, да не са осъждани, привлечени като обвиняеми или подсъдими за умишлено престъпление от общ характер.

Разработен е и образец на длъжностна характеристика за длъжността „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред“, в която са определени основните задължения, отговорности, необходимите знания и компетентности за заемане на длъжността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Dryea преди 9 години
vseki otbil voennata si bg slujba da si sahranyava sam u doma bg orajieto - hem vinagi da moje da si opazva jivota, semeistvoto, imota.... i ot kadeto zapochva Rodinata mu?!ei taka i Petko ot Lyaskovec si e opazil jivota v sobstvenia si dom! na nikogo nisto nito e otkradnal, nito e ubil ili ograbil nyakogo v doma mu, v magasina mu, v fabrikata mu.taman e vreme vsichki v Bulgaria otnovo da stanat po-doverchivi, usmihnati i lubezni po-mejdu si, da si govoryat s poveche uvajenie i respekt...
39
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това е добре, но в длъжностната им характеристика трябва да влиза да обичат да бият ***, набит *** - двойна надница. Ако дойдат повече викат и полицията и пребиват цялата маала и ще видиш как ще се кротнат ***, България ще стане една от страните с най-малко кражби в света след тия където им режат ръцете за кражба ...
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В малките населени места по трудова заетост се назначават само хора слугуващи на кмета и аверите му за да вземат пари от държавата за работа която не извършват! Йовчев, знаеш ли колко работа имаш, за да стане България държава? Звънни ми, ще ти кажа и ще ти помогна да го постигнеш. Трябва да си оправим *** и да си върнем имигрантите, всичко друго е лъжа и измама!
37
1
 
1
 
! Отговори
do PODIVQL AGRAR преди 9 години
NA TEBE TAP4O AKO TI SPRETNA EDNO KOMUNISTI4ESKO MEROPRIQTIICE I TE PREKARAM PREZ PROSLOVUTIA NEZAVISIM KOMUNISTI4ESKI SAD ZA NEPOD4INENIE NA KONTROLEN ORGAN . TI BRE TAPAN4O KOGA 6TE VIDI6 ORAJIE . A S MOITE HORA OT KVARTALNATA O.F . ORGANIZACIIKA PAK TE NARO4IM ZA LUD I TE PREKARAME PREZ PROCEDURATA . TOGAVA NIKOGA TAPAKO NEMA DA VIDI6 I 4EKIIKA . RAZBRA LI TAPAN4EV PODIVQL . KAKTO TI TAPAN4EV MOJE6 DA SI KUPI6 DOMATI TAKA I AZ MOGA
36
8
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
Браво на управляващите. Обаче трябва да се дйства с по- твърда ръка. Поне 1/4 от населението трябва да се въдвори в трудови лагери.
35
6
 
1
 
! Отговори
дам преди 9 години
Като цяло идеята не е лоша? Детайлите са важни.
34
2
 
8
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 9 години
ТОВА ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ *** ЛИ СТАВА ВЪПРОС ?!?! ЩЕ ИМ ПЛАЩАТ ЗА ДА НЕ КРАДАТ !!!!ТЕ ОТ КОГА РЕВЪТ ,ЧЕ НЯМАЛО РАБОТА ЗАТОВА КРАДЕЛИ . ГЛАДНИ БИЛИ ВИДИШ ЛИ. ТА ОТ ГЛАД ОБИРАТ ПО 50-60 - ДЕКАРА ЗЕЛЕ ПРИМЕРНО ИЛИ ПО 20 КИЛОМЕТРА РЕЛСИ. ТЕ И ТАКА МУ ВИКАТ ОТИВАМЕ ДА БЕРЕМ ЖЕЛЕЗА.АМА КЛЕПТОМАНИЯТА ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ СЕ ПРЕСИЧА, ОЩЕ КРУМ ВЕЛИКИ ГО Е РАЗБРАЛ !
33
1
 
14
 
! Отговори
митов преди 9 години
Боже! По-голяма глупост от тази идея на МВР шефа едва ли има! Как така "не може да се осигури полицейско присъствие"??!! Как така ще се дават правоохранителни правомощия на безработни??!! Стига с тези глупости от тъмния соцреализъм,когато всеки трябваше да бъде доносник и да размахва някаква карта за принадлежност към службите!Стегнете се , г-н министър, и започнете да си вършите работата.Ако не сте в състояние да изпълнявате предвидените от закона функции - подайте оставака.
32
1
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Поредната простотия на комунистите! От 50 години нищо ново не са научили! Сега освен на полицията, която не си върши работата, ще плащаме и на пъдари, които не е ясно как могат да я свършат!НЕКАДЪРНИЦИ!ОСТАВКА!!!
31
0
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Наетите лица също така ще оказват помощ на по-възрастните и на хората с увреждания, уточняват от МТСП."Пазачи на селскостопанската продукция,охрана на населените места,при бедствия и аварии, социални асистенти -какво по-точно ще правят наетите по тази за пореден път необмислена програма?Първо трябва и да ги обучат ?-ами какво правихте до сега ?Няма ли регистрирани в БТ и обучени,ами трябва да се точат пари за тази безсмислица?Замазване на очите,че някой мисли за хората и работи за народа!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не че нещо лошо ама само да попитам ще имат ли на ръкава червена лента с надпис отряден.
29
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Идеята е добра, стига да НЕ наемат *** - докато "охраняват" хубаво ще разгледат къде какво и как се съхранява и после през нощта ще дойде цяла тумба, тъкмо ще знаят маршрутите и разписанието на охраната.Ако обесят на място десетина крадци, нещата много бързо ще се оправят.
28
2
 
30
 
! Отговори
BG преди 9 години
Така, така - ще плащаме на безработни да охраняват, докато БГ армията спокойно си пие ракията в поделенията и се чуди по кой паметник да "уринирва" !
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там където полицията не може да опази безработните ще пазят
26
0
 
16
 
! Отговори
dp преди 9 години
По спомен (бях ги смятал преди няколко години някак) в БГ има към сто хилядимилиционери (не само уличните броя).На какво ще си играят с тия нови 5000 - освен да ги назначат пак ако са билипринудени отвън да ги съкратят - не е ясно.А на тези, които очакват да бъдат пазени от милицията тук ще напомня, че тяне е имала друга функция освен да пази властта на мафията/държава, не иоткак аз се помня поне (над 50 години).
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I MEN DA ME NAZNA4AT , AZ O6TE SI PAZQ LENTI4KATA OT DOBROVOLNITE OTRQDI . VA6ATA MAIKA KOMUNISTI4ESKA DEBILNA KOLKO V SA6TNOST NI E POLICIATA BRE TAPANI BEZPODOBNI 50 000 TARTEQ HRANIM OFICIALNO . 220 000 OHRANENI OHRANITELQ I SEGA ZA6TOTO SA MALKO TEZI TARTEI 6TE NI NATRESETE O6TE 5000 TARTEQ . SAMO RAZTREL ZA VAS I TAZI ARMIA OT TAREI NQMA DA VI SPASI . ZA6TOTO VSA6TNOST TE NE PAZQT NARODA , A PAZQT VAS OT NARODA .
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овчев не респектира ли престъпността? Какво е свършила тая шушумига освен да си носи косъюмчето в парламента?
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УЖАС ,ЗА КАКВО ХРАНТУТИМ АРМИЯ ОТ МИЛИЦИОНЕРИ КОИТО НЕ МОГАТ ДА НИ ОПАЗЯТ?СЕГА И 5000 БЕЗРАБОТНИ ЩЕ ХРАНИМ !
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да плащат на крадците да се саморегулират. Само и оръжие остава да им дадат.
21
4
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Abe ako ne otvorqt rabotni mesta shte revete kato se opitat da go napravqt revete e to na prostiq Balgarin ugajdane nqma... Vmesto da se jalvate za malcinata hubavi neshta koito pravqt opravlqvashtite po dobre hodete da protestirate za masata kradene.