Водата откъсна жени с деца от дома им във видинско село

Обявиха бедствено положение в община Ружинци
24 апр 2014 14:57, Красимир Ангелов
3
Водата откъсна жени с деца от дома им във видинско село
Снимка: БТА

Две жени с бебе на четири месеца и шестгодишно момче не могат да си стигнат до своята къща във видинското село Плешивец заради прекъснат мост.

Теменужка Виткова и Стела Илиева са напуснали тази нощ дома си в селото, след като реката е придошла и е заляла имота им, съобщава историята им БТА.

Двете са се преместили към 1.00 часа през нощта заради надвисналата опасност, а тази сутрин не са успели да стигнат до къщата си заради прекъснат от високите води на реката мост.

Още по темата
От сутринта двете жени и децата са на брега, на около 40-50 м от къщата си, до която не могат да достигнат. Придошлата река снощи е отнесла джип и микробус, в които са и документите на жените.

Зам.-областният управител на Видин Николай Тодоров се срещна с двете жени в с.Плешивец и им обеща съдействие.
 
В община Ружинци е обявено бедствено положение от днес, след като реки излязоха от коритата си и заляха къщи и дворове.

Както Dnes.bg съобщи, голяма приливна вълна е наводнила тази нощ видинското село Гюргич
. Наложила се е и евакуация на жителите, но за щастие пострадали няма.

Приливната вълна е засегнала и видинското село Плешивец. Причина за наводненията са проливните дъждове в областта, в следствие на които реките Гаговица и Лом са излели от коритата си, прелял е общинският язовир край село Гюргич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименНе се прави на света вода, партийния билет се подава от джоба ти!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БиволъДобитче черно, ти там либеше, в "тесния приятелски кръг"? Не обичам Станишев, ама много, но заради такива рогати и опашати малачета ще го предпочета пред другите муньовци, от един дол дренки!
1
1
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Вчера Украинския евреин Станишев в тесен пиянски кръг в Кърджали е казал:- Дано повече балъци се вържат на моите приказки за благоденствието в бъдеще време и да гласуват за БСП, че тука почва да става напечено. Аз да си отида в Брюксел пък тука да се оправят както могат. Моника си ме чака и ми е купила хубава къща. Естествено не е много скъпа, само 2 500 000 евро, като и Хохегер помогна.