Тютюнопроизводители пак излизат на протест

Те са недоволни от разпределението на 100 млн. държавна субсидия
Обновена: 25 апр 2014 09:35 | 25 апр 2014 09:35, Веселина Йорданова
23
Тютюнопроизводители пак излизат на протест
Снимка: архив, БулФото

Тютюнопроизводители излизат на протест днес. Те са недоволни от разпределението на допълнителните 100 милиона лева държавна субсидия за различните сортове тютюн.

Прилага се двоен стандарт за едни пари, определени за една и също работа, свършена по едно и също време от едни и същи хора, обясни проблема един от недоволните производители Иван Сабахлъков пред БНР.

Още по темата
Той допълни, че до 2 тона предаден тютюн ще се дават 3 лева, а който е произвел над 2 тона ще получава по 2 лева. Няма никаква логика, коментира Сабахлъков.

Засегнати са над 1800 производители, предимно на тютюн сорт "Басми".

Иван Сабахлъков заяви, че се разграничават от Националната асоциация на тютюнопроизводителите, които смятали, че „всичко е справедливо“.

Тютюнопроизводителите ще се съберат днес на площада в град Хаджидимово. Там те ще приемат декларация, която ще изпратят до българските и европейски власти. Те ще настояват да се преразгледа начинът, по който се разпределят средствата от държавната субсидия.

Недоволните са готови да стигнат и до съда, ако няма отговор на техните искания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Е хората който отглеждат тютюн не ядът ли и те ползват ток, вода, носят дрехи.
17
1
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
99% ОТ "съществата"отглеждащи тютюн НЕ СЕ определят като БЪЛГАРИ
16
0
 
7
 
! Отговори
M.Jane преди 9 години
не разбирам какво налага субсидирането на това на практика ненужно растение. има едно такова нещо наречено пазар, ако пазара не ти иска стоката - твоя си е отговорността за това.
15
2
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
Сметката ти е крива. Казваш че 2 тона тютюн на година = 1300 на месец но не си написал това че за да се искарат 2 тона тютюн трябват минимум 4-5 човека и те трябва здраво да работят. Сега тия 1300 лв като разделиш на 4 да речем се получва по 325 лв на човек. Но също така като включим найлони за расад, коноп, оран, поливане, найлон за палатка и още други расходи и от 325 лв на месец на човек цената става под 300 !!!. работил съм тютюн и знам какво изкарваш накрая. Колкото гладен да не останеш
14
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Писна ми от тея вече. Все са недоволни и продължават да гласуват за ДПС. Нали сега са на власт, защо имат проблеми. И какви са тея 100 млн за тютюн, защо не са за образование, за наука, за здравеопазване, нали забраняваме тютюнопушенето. ДПС-то като милеят толкоз за тях, както декларират, да им помогнат с въвеждане на алтернативни култури. Стига сте занимавали цял народ с вашия тютюн!!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
ined преди 9 години
Няма логика изобщо да се дават субсидии за производството на тютюн, ако сме загрижени за здравето на българите това производство трябва да се гледа как да се намали и замени с нещо друго, а не да се субсидира.
12
3
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Сметката за Българина: 2000кг. по 6 лева изкупна цена и 3 лв. субсидия е 9лв умножено по 2000 равно на 18000, По около 1300 на месец. А ти изучи децата си, да ходят за по 500 лв на месец и да плащат субсидии за бедните тютюнопроизводители.
11
2
 
4
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Защото парите са за техните избиратели, не за теб Иване.
10
4
 
3
 
! Отговори
! преди 9 години
Дават им 100 милиона за този наркотик? Я кажете кой е виновен за тези пари да отидат на вяртъра, ще намеря кой да го застреля ! Или легализират марихунаната, кокаина, хероина, екстазитата и т.н или им спират парите, и субсидията ще е 0.00 лв !
9
1
 
8
 
! Отговори
просто е преди 9 години
Ами- ето идват избори...да не гласуват повече за ДПС щом са недоволни
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9не разбирам ***
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА ХА ХАq se drankai i da ti haresva i da ne ti pak tiq ot TURKIQ TE OPRAVLQVAT.SVIKVAI
6
2
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
като не им изнася да отглеждат нещо друго или БЕГОМ КЪМ "родната" им туркия
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си наврат отровния тютюн в *** си тикви и ай сектир, да им го кажа на техния език! И аз искам да гледам марихоана и искам субсидия за това. Да излизам ли да протестирам. Аман от галофони в тази държава и то лесно манипулеруеми галофони.
4
2
 
8
 
! Отговори
до "ТЮТЮТНОнеПУ преди 9 години
Въшкатар , реално една кутия струва 1,20лв.До 5 лв. колко остава *** всичко е данък.На тия хора цял килограм им взимат за 5лв.От един килограм колко кутии правят?За справка една кутия заедно с филтрите тежи 20гр.Още ли си на мнение ,че ти с твоита заплата от 450лв. и от тях 50лв. ти удържат плащат с тия пари субсидията на хората.
3
2
 
14
 
! Отговори
MiB преди 9 години
Що не земат да засадят малко компири... Стига са ни тровили с тая пумия...
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Власт имащите така действат чрез тия протести ще накарат ЕС да смени метода на субсидиране поне ще пробват не молко електорат се оплакват на местно ниво и те обещават обещават Щ осе отнася до тия нат 2 тона те вече са бизнесмени за тях и стотинка е харам това от мен даго знаете.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО не протестират пре сараите на вожса им тия ...............