В Горни Лом реката е заляла къщи и дворове

Тежко остава положението в Чупрене, Ружинци и Брегово
Обновена: 25 апр 2014 10:09 | 25 апр 2014 09:45,
10
В Горни Лом реката е заляла къщи и дворове
с. Плешивец Снимка: архив, Булфото

Тежка нощ за жителите на видинското село Горни Лом, след като реката е повишила нивото си тази нощ и отново е заляла дворни места, пътища и мостове. Това съобщи зам.-областният управител Николай Тодоров, цитиран от БТА.

Жителите са селото спасяваха къщите си от наводняване  с пясък, камъни, цимент.

Изключително тежко остава положението в три общини от област Видин - Чупрене, Ружинци и Брегово след падналите дъждове и повишеното ниво на реките в тези райони, което предизвика приливна вълна.

Още по темата

В населените места на община Ружинци - Бело поле,  Гюгрич и Дражиници, няма питейна вода заради прекъснати  водопроводи след наводненията. Днес се очаква екипи на "Водоснабдяване и канализация" Видин да възстановят водоподаването в селата. Осигурени са  9000 литра минерална вода за местното население, която ще бъде доставена тази сутрин в селата.

Нивото на  реката в село Плешивец е спаднало и положението се нормализира, след като бе заляла дворовете и къщите на хората.

Очаква се зам.-министърът на труда и социалната политика и представители на Агенциите по заетостта и социално подпомагане да пристигнат към 9.30 часа, за да обсъдят възможностите за наемане на безработните лица от бедстващите общини Ружинци и Чупрене по временни програми по заетост като аварийни екипи по отстраняване на щетите, причинени от наводненията.

Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, съобщи Павел Драганов, директор на Областно пътно управление Видин.

Той посочи, че има затруднено движение по пътя Арчар-Димово-Салаш, преди село Мали Дреновец, където земна маса е затрупала част от пътя.

Движението се извършва в едното платно в участък около 30 метра. Затруднено е и движението в участъка Бела-Белоградчик, където при село Гранитово движението се извършва в едното платно.

Затворен за движение е пътят от Белоградчик към Орешец заради прекъснат участък на пътното платно от подпочвени води.

Движението там се извършва по обходни пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aaaa сменили най после снимката... дерето изглеждаше много внушително
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди две години работих в БДЖ. Тогава компанията се зае да почисти жп линията в района на *** махала в Захарна фабрика, за да се включи в "Да изчистим България за 1 ден". Работеше се по 12 часа, спираха влаковете в обедните часове и трябва да кажа, че свършихме доста добра работа. Извозихме 6 вагона с ***. И само половин година по-късно, все едно не бяхме чистили. Отново се появиха същите планини от ***. Не знам какво точно е сбъркано с тоя етнос, но е очевадно че са ***.
5
1
 
14
 
! Отговори
инженер преди 9 години
Всяка година една и съща простотия през пролетта. Селските реки са пълни с ***-гуми, печки , посуда и всичко което се сетите. Никой не почиства а само гледат сеир. Вчера по телевизията гледам как няколко мъже седят на един мост пушат и гледат наводнението. При това положение напълно си заслужават съдбата. *** народ слаба Държава.
4
0
 
7
 
! Отговори
нт преди 9 години
До АнонименДа, ама пълно и то с ***.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В Горни Лом реката е заляла къщи и дворовеТежко остава положението в Чупрене, Ружинци и Брегово"На снимката - някакво келяво деренце....
2
0
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
"журналистите " - вижте преди да драскате глупости ! Реките напълниха коритата си ,но не са преливали ! Циганксите къщи чик го дирят в коритата на реките?Не стига това ами и *** им затлачват същите тия корита, а сега някои друг да плаща поразиите им ! Държавата да дава- ей тая *** само бели правят и цял живот някои да ги дондурка, някои да им дава ,те само да взимат!Един от тия акт за собственности законност на сроеж да покаже, лично ще му платя щетите ! Не че и сега не ги плащам !
1
0
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Кога *** ще чисти корито на река в Северозапдна България,кога?Кога *** ще спре да хвърля *** си в реката?Хайде българите,изчистете България за един ден!!*** после пак ще хвърлят!!