В Ловеч отчитат най-много болни от варицела от 5 г. насам

До края на май 990 деца са боледували, само за месец случаите са 359
Обновена: 4 юни 2014 15:10 | 4 юни 2014 15:10, Красимир Ангелов
2
В Ловеч отчитат най-много болни от варицела от 5 г. насам
Снимка: Impact Press Group

Най-високата заболеваемост от варицела за последните пет години е регистрирана в Ловешка област, съобщи пред БТА Сийка Иванова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция.

По думите й тенденцията за повишаване на заболеваемостта е започнала още от октомври миналата година. Първоначално болните са били само в Ловеч, като до края на годината са се заразили 115 деца.

От началото на тази година рязко са се увеличили заболелите, като вече се регистрират случаи и в останалите общини от областта.

До края на май общо 990 деца са боледували от варицела, като само за месец случаите са 359, а за последната седмица - 111.

Оформената заболеваемост е 718 на 100 хиляди население, като средно през последните пет години средната заболеваемост в областта е била 29,04 на сто хиляди.

Още по темата
Иванова каза още, че ваксината срещу варицела не е задължителна и не е включена в имунизационния календар.

Причината е, че заболяването протича леко и според специалистите е по-добре децата да го преболедуват по естествен път още като малки. При по-възрастните обаче то протича по-тежко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Ловечболниварицела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
problema e che *** ( parazitite )bez vaksini ne mogat a vsichki ostanali mojem :) a te se opitvat da obarnat neshtata :D
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами по-добре било да я пребуледуват децата,защото щом не са задължителни ваксините,а само пожелателни,защо да се дават пари за ваксини............давайте по *** - защо да се лекуваме,а не се оставим на естествен подбор! и без това сте тръгнали да ни затривате като народ,поне да става по-бързо!?