11 населени места в община Ловеч са без ток след буря

Обявено е бедствено положение в града
Обновена: 10 юли 2014 22:02 | 10 юли 2014 20:45, Елка Василева
7
11 населени места в община Ловеч са без ток след буря
Снимка: БТА

11 населени места в Община Ловеч са без ток след бурята, която се разрази към 19.00 часа. В продължение на около един час тя беше изключително силна – гръмотевици, бурен вятър на моменти, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см.

След заседание на кризисния щаб е обявено бедствено положение в Ловеч, съобщи кметът Минчо Казанджиев.

Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба.

Проливният дъжд наводни улици в Ловеч. Централният булевард "България" е блокиран от аварирали автомобили, след като водата по него достигна 40 сантиметра. Непроходими засега са и улици към някои от кварталите в града.

11 населени места в областта са без ток. От „Гражданска защита“ съобщиха, че има множество сигнали за наводнени жилища и мазета, и екипите отстраняват наводнените части.

Според сигналите досега са наводнени повече от 30 обществени сгради. В града има много паднали клони. Засега няма информация за пострадали хора.

Срещата от 1-ия кръг на турнира Лига Европа, мач-реванш, между Литекс (Ловеч, България) и Верис (Кишинев, Молдова), беше отложен за 24 часа заради лоши метеорологични условия.

Двубоят беше насрочен по програма за днес от 20.45 часа, но съдиите, дежурният делегат и ръководствата на двата клуба бяха единодушни, че при разразилата се буря и силно наводнен терен, причинен от проливен дъжд, е невъзможно срещата да се проведе. Според правилниците на УЕФА мачът трябва да се състои утре на същото място със същите съдии. Първият двубой в Молдова преди седмица приключи при 0:0.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Ловечбуря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3:Руската разведка знае много добре, че 90% от българите са против политиката на правителството на САЩ.Останалите 10% като теб са или много добре платени или пълни *** (средностатистическата грешка)Ако щяха да използват някакви климатични технологии, защо не думнат Вашингтон, а техните васали като нас.
1
1
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Къде са ви анти-HAARP ракетите ) или по точно кой открадна парите за ракети за борба с градушките!?