Армията осигурена с пари до края на 2014 с "доза условност"

Найденов не е оптимист от бюджетните разчети до 2018 г.
21

Военноморското учение с международно участие "Бриз 2014". Снимка: БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че армията е осигурена финансово до края на годината, но с „известна доза условност“.

„Бюджетът е в рамките на 1 млрд. и 45 млн. лева, плюс допълнителните целеви 20 млн., които вече осигурихме. Имах очакването и силно се надявам това да бъде потвърдено и при едно ново, което и да е, правителство за още едни целеви 20 млн.“, посочи Найденов, цитиран от БТА.

Той добави, че е очаквал средства, които да бъдат отпуснати за дейности, свързани с освобождаване на радиочестотен спектър. Министърът посочи, че не знае какво ще се случи до края на годината и изрази надежда, че очакванията на армията и министерството за осигуряване на необходимите средства ще бъдат оправдани.

Пред журналисти в Бургас Найденов заяви, че приключилият преглед на бюджетните разчети и прогнози до 2018 г. не го прави оптимист.

По думите му, ако не бъде осигурен минимум 1,5% от бюджета на страната за нуждите на отбраната, това няма да позволи реализирането на онези проекти и създаването на онези оперативни способности, които са ангажимент пред българските граждани и партньорите ни.

Министърът на отбраната, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и други високопоставени офицери наблюдаваха днес от борда на фрегатата "Верни" демонстрациите в Деня за високопоставени гости в рамките на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2014".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мога да разбера защо нашите съюзници -американците не ни продават оръжие не преференциални цени
13
1
 
0
 
! Отговори
ebb преди 9 години
аха армията,а парите за оградката къде отидоха ??май-жената на мая ги гепна
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВА АРМИЯ ИМАТЕ ВИЕ БЕ ШЕПА КОМЕДИАНТИ?ВИЕ СТЕ ПО ЗЛЕ И ОТ УКАИНСКАтА АРМИЯ.240 ЛОЕНИ ТОПКИ В ПАРЛАМЕНА МАЗНИЦИ.АКО НАРОДА ВИ МЕТНЕ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ ,КАКТО МАФИОТА БОРИСОВ ЗАПЛАШВАШЕ ЕДНО МОМЧЕ В ТЕЛЕФОНЕН АЗГОВОР И НИКОЙ НЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА МАФИОТА ЗА ЗАПЛАХА.АРМИЯТА Я УНИЩОЖИХА КУЧЕТАТА И БЕСОВЕТЕ КОИТО 25 ГОДИНИ КРАДОХА И УНИЩОЖИХА ИКОНОМИКАТА И ВСИЧКИ ЗАВОДИ НА БЪЛАРИЯ ТЪРСЕТЕ СМЕТКА НА ВСИЧКИ БОГАТАШИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО СЕА СА БИЗНЕСМЕНИ,РАБОТОДАТЕЛИ И ИНВЕСТИТОРИ КОИТО ВИ МЪЧАТ С ПОДАЯНИЯ
11
0
 
1
 
! Отговори
zz преди 9 години
Коя , коя армия ?!Тая на Паси ли ?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимка 2 какво е? Бира/скара ли правят там :)
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, сега ще спя спокойно.
8
4
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Имаме колега!!!3 зила 131 без гуми2 танка т-72 без двигатели100 бр. Калашников с заварени затвории около 20 човека по 160кг. Които могат да се ползват като Потонни Мостове при нужда.... Имаме спокойно спете!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уж нали други щеха да ни пазят? Пък кво стана? Накараха ни за си нарежем и ракети и танкови и самолети за да ни пазят . Сега нема да ни пазят, вече нема армия и техника и не ги е страх от защо да ни пазят и от кого? От тоя дето купувахме първокласна военна техника май искат само да ни пазят.
6
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Време е да извадя сабята на пра дедами от мазата, щото като гледам нашата армия маи е по добре аз да се пазя. Тия не могат да опазят една граница от нелегални ниско образовани резани арабски емигранти. Пфууу
5
0
 
3
 
! Отговори
а преди 9 години
Армия ли ? Ние имаме ли армия ?
4
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 9 години
То па една армия мани бегай..... Да се смее ли човек да плаче ли?!
3
0
 
1
 
! Отговори
voenen преди 9 години
ei kvi korabi imame samo za vtorichni sa :D
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко бе Найденов, Роската нали е щедър и обеща на НАТО да увеличим бюджета на армията на над 3 милиарда. Виж, от чий гръб ще ги съдере тези пари е ясно.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със прашки и скобници