БАБХ започва масови проверки на обекти за сладолед

Най-интензивни ще се в морските курорти
11 юли 2014 16:18, Анисия Иванова
0
БАБХ започва масови проверки на обекти за сладолед
Снимка: Reuters

Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ предстои да започне проверки на обекти, в които се предлага сладолед. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов след участието си с представянето на пет електронни комплексни административни услуги на агенцията.

Проверките ще обхванат цялата страна, като най-интензивни ще се по морските курорти.

Основните нарушения, които са констатирани при проверките на обекти, в които се предлагат сандвичи и дюнери, са свързани с хигиената на производството и предлагането им.

Вече има затворени обекти, съставени са доста актове и предписания, каза Моллов.

Във връзка с проблема с болестта "син език" по преживните животни изпълнителният директор на БАБХ заяви, че се прави всичко необходимо, за да не може месо от заразено животно да стигне до трапезата на хората.

Ветеринарните власти откриха в началото на седмицата болестта в Кърджалийско, заради което в областта бяха приети спешни мерки за предотвратяване на заболяването. Огнището на болестта е в с. Мандрица, община Ивайловград, в 150-километровата наблюдавана зона около огнището него попадат и всички седем общини от област Кърджали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: сладоледпроверкаБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари