Няма застрашени хора в Ловеч след силната буря

Няма населени места без ток, увери директорът на пожарната в града
Обновена: 11 юли 2014 09:19 | 11 юли 2014 09:19,
6
Няма застрашени хора в Ловеч след силната буря
Снимка: БТА

В момента няма бедстващи и застрашени хора от разразилата се буря снощи в Ловеч. Това заяви директорът на ОД „Пожарна безопасност и защита на населението” Ловеч комисар Владимир Кацарски по БНР.

Вчера над областния град се разрази буря, в продължение на около един час тя беше изключително силна – гръмотевици, бурен вятър на моменти, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см. Дъждът наводни улици, административни сгради и частни домове.

Още по темата
10 юли 2014 22:24
189
Владимир Кацарски посочи, че към момента бедственото положение в града няма да бъде отменено. „Днес ще бъдат извършени огледи на местата, където са нанесени щети и ще се уточни дали има нужда от намеса на органите на Единната спасителна система. Впоследствие щабът ще излезе с решение дали да се отмени или да се запази бедственото положение“, каза Кацарски.

Той допълни, че щети има, но те не са в размерите на тези, които бяха в София след градушката, "така че групите, които ще бъдат сформирани от щаба, ще се справят с нанесените поражения".

Падналите силни дъждове вчера оставиха 11 населени места в област Ловеч без електричество, но комисар Кацарски увери, че към момента населени места без ток вече няма. „Има периодично прекъсване в някои от населените места, тъй като има паднали клони по електропроводите и за да бъдат отстранени и възстановено електрозахранването, е необходимо краткото му прекъсване", каза Кацарски.

Той посочи, че работата по отстраняване на щетите не е спирала от снощи. По думите му всичките сигнали, които са постъпили в пожарната, са от територията на град Ловеч. "Те са общо 54 на брой - има 26 сигнала за отводняване, като 9 от тях са за обществени сгради, останалите 17 са за частни домове", уточни Кацарски.

Комисар Кацарски увери, че на всички сигнали е отреагирано.

Към момента няма нови сигнали за отводняване, но имаме готовност веднага да отреагираме при нов сигнал, каза още комисар Владимир Кацарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Ловечбуряградушка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А СЕГА И В ЛОВЕЧ ЛИ ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ОПЛАКВАТ СЪЩО ОТ ДЪЖД, БУРЯ И ГРАДУШКА, КАКТО *** В СОФИЯ.. ТОВА Е ПРИРОДАТА.
5
0
 
2
 
! Отговори
345 преди 9 години
Бърза и навременна реакция от страна на кмета и областният управител. Пез нощта и сутринта екипи непрекъснато работеха. Не личи,че е имало такава буря. Много добре се справиха. Ако така бяха действали и в другите градове щетите щяха да са далеч по малко.
4
1
 
2
 
! Отговори
тиква преди 9 години
До Конспиративна Теорияснищи се върнахме от австрия .От вторник вали , де малко ,де из ведро .Та от австрия , италия ,словения хърватска и малко но наистина малко по магистралата в сърбия само дъжд.Вярно ,вятър и градушки няма но............в един момент просто ми се гадеше от дъжд.И това от една много висока и стабилна облачност.
3
2
 
4
 
! Отговори
Конспиративна Теория преди 9 години
............ Това изобщо............. ама изобщо ;) НЯМА "Никаква връзка" с "ХИМИЧЕСКИТЕ СЛЕДИ", оставяни в небето над цялата ни страна от странни самолети....... които "СЛЕДИ" после стават на 'СТРАННИ ОБЛАЦИ" и се изваляват буреносно над определена част от България........ Това просто е "ЕДНА СЛУЧАЙНА БУРЯ"...... както предполагам беше тази над София...... и ТОРНАДОТО до Созопол........... "Пълна случайност" !!!!!.......... :) ;) :)
2
1
 
3
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
Дааааааааааааа Положението е Черезвичайноооо в България след ГЕЙ_ПАРАДА е предупредиха ви още преди него с Варна ама вие не разбирате бе ***-политици и си го направихте,е сега овцедушието на овцете ще го отнесе...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмета Минчо Казанджиев/Минчо - банкета/ ще изсмуче водата. По стар комунистически обичай те смучат всичко - водка, пари и т.н. !