Протест блокира движението на пътния възел "Белокопитово"

Работниците от "Автомагистрали-Черно море" настояваха за парите си
0
Протест блокира движението на пътния възел "Белокопитово"
Протестиращите поискаха заплатите си. Снимка: БТА

Служители от "Автомагистрали-Черно море" блокираха за кратко движението на пътния възел "Белокопитово", който фирмата строи по трасето на новия участък на автомагистрала "Хемус" край Шумен.

За времето от 12.19 ч. до 12.26 ч., когато пътят бе блокиран, се събраха колони от автомобили край новоизграждащото се съоръжение, където се пресичат пътищата от Варна за София и за Русе.

Още по темата
Работниците в "Автомагистрали-Черно море" протестират заради забавени плащания към дружеството от агенцията "Пътна инфраструктура" и за неизплатени заплати, предаде БТА.

С възгласи "Искаме си парите" работниците блокираха движението към София, Русе и Варна. Те остават в стачна готовност, а как и дали ще продължат протестните им действия, ще бъде съобщено днес, когато бъдат съгласувани с централата на КНСБ в София.

Според съобщение на КНСБ от АПИ са превели над 500 хил. лв. от дължимите на "Автомагистрали-Черно море" общо 11 837 261 лв. за изпълнението на участък от автомагистрала "Хемус".

С част от средствата са изплатени трудови възнаграждения на персонала за април, но работещите във фирмата трябва да получат и заплатите си за май, а след седмица - и за юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари