Столетница пие кафе сутрин и по глътка ракия за обяд и вечеря

Баба Сева от врачанското село Лиляче посрещна десетки за юбилея
Обновена: 11 юли 2014 19:57 | 11 юли 2014 19:53, Веселина Йорданова
13
Столетница пие кафе сутрин и по глътка ракия за обяд и вечеря
Баба Сева Кепрова посреща гости за стотния си рожден ден. Снимка: БТА

Баба Сева Кепрова лично посрещна и почерпи в дома си във врачанското село Лиляче десетки близки, роднини и гости, дошли да я поздравят за 100-годишния юбилей.

Сева е родена на 11 юли 1914 г. в друго врачанско село - Три кладенци, в семейство с пет деца. На седем години остава сирак и за нея се грижи баба й.

"Ходих боса и гола, но се изучих до седми клас, който завърших с отличие", спомня си днес столетницата.

Омъжва се за Иван Кепров от Лиляче, раждат им се две деца - Надка, която преди дни е навършила 80 години, и Петър. Баба Сева с гордост изрежда, че има четирима внука, шестима правнуци и петима праправнуци и казва за наследниците си, че са почтени хора, предаде БТА.

За живота си баба Сева разказва, че е преминал в труд - девет години е готвачка в селската детска градина преди 1944 г., след това 25 години работи в ТКЗС-то в Лиляче, а вече като пенсионерка 14 години плете надомно за врачанска кооперация. Била е и председател на женското дружество в селото.

Пред гостите си днес сподели, че е щастлива и доволна от дългия си живот и благодари на Бога, че посреща 100-годишнината си в добро здраве и дух. Признава, че и до днес всяка сутрин пие по едно кафе на гладно, а преди обяд и вечеря си позволява по една глътка ракия.

Днес столетницата получи специален поздравителен адрес и подаръци от кмета на общината Николай Иванов, както и от много близки и приятели. Децата от детската градина в Лиляче поздравиха с песни и танци баба Сева, а тя на свой ред ги дари, както изисква традицията.

На изпроводяк рожденичката пожела не само на близките си, но и на всички българи да са честни, здрави и да достигнат нейните години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Пожелавам и здраве , щастие и много още години да се радва на създадените от нея поколения . Истинска Българка , дано днешните модерни Българки се поучат от нея и да раждат , колкото повече , толкова по-добре . Като чуя детска глъч и мед ми капе на душата . Дано само сега *** не и научат телефона , та да и се обадят и поплачат че някой от пра-внуците и му трябва операция . Тя едва ли ще знае гласът на всичките си пра и пра-правнуци .
9
0
 
10
 
! Отговори
От чужбина преди 9 години
Да е жива и здрава още мноооооого! :) И дай Боже всеки му!
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маршжената не си е "живуркала", а е работира здраво с ръцете си!и нито кафето, нито ракийката са причина за дълголението й, а гена и РАБОТАТА!
7
0
 
23
 
! Отговори
toi преди 9 години
Baba ti cel zivot e kopala na nivata da ne govorime ce vsicko koeto e hapvala e bilo naturalno.aide babi sipi I na mene Edna grozdanka I oste 100godini da izkaras
6
1
 
29
 
! Отговори
един брой преди 9 години
Бабата Ран-Ът не я лови!
5
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Познавам една столетница, която поема вината... - само с мезе...
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, не разбрахте ли, че рецепта за всеобща щастие и дълголетие няма! Всичко е индивидуално!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и все пак
2
0
 
40
 
! Отговори
Ирина преди 9 години
до марш - простотията ходи само по хора като теб... цял живот - било то през комунизъм или капитализъм, ти ще си останеш нереализиран и неблагодарен и само ще плюеш по форумите.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има по форумите които удрят по педстотин грама сутрешно