Търси се кръв за момчето, оцеляло в сблъсъка с 4 жертви

Младежът е в критично състояние
11 юли 2014 13:32,
1
Търси се кръв за момчето, оцеляло в сблъсъка с 4 жертви
Снимка: архив Булфото

Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив търси кръв за момчето, което оцеля в жестоката катастрофа край Пловдив вчера. При белен удар на пътя между село Бяла река и Хасково загинаха четирима души, а 17-годишният Калоян Нишков бе откарано в болница, къдет олекарите продължават да се борят за живота му.

Още по темата
Момчето е с кръвна група 0, резус фактор отрицателен. От болницата уточняват, че кръводаряването не е с висока степен на спешност, но въпреки това лекарите ще приемат кръв от всяка кръвна група, за да се подсигурени запасите в Кръвната банка.

Калоян е опериран вчера и е настанен в реанимация. Той е в критично състояние на апаратна вентилация. Лекарите са премахнали далака му, но черният му дроб също е увреден.

Доброволците могат да даряват кръв в делничните дни в Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив. Неговият адрес е  бул. „България“ № 234 Б. Кръв може да се дари и на разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66. Кръводаряването може да стане в часовете от 8 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.

Допълнителна информация за кръводаряване може да се получи от Районния център по трансфузионна хематология на следните телефони: 032/ 904 450, 032/904 451 и 032/ 60 26 93.

Може да се дарява кръв и в Отделенията по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик.

През почивните дни кръв може да се дари само  в основната сграда на Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Pravopis преди 9 години
Kolko pravospisni greshki ima tuk - napravo ne mi se govori.Za syjaleniq nqmam kirilica da gi napisha no kakvo "belen udar", "kydet olekarite"Inache dano momcheto se vyzstanovi blagopoluchno. Jalko, che e stanalo jertva na nelepata realnost po bulgarskite pytshta - niskointeligentni individi da pritejavat pravosposobnost.