30% ръст на туристите в Хисаря

Проект за атракции прави общината още по-привлекателна
Обновена: 12 юли 2014 12:36 | 12 юли 2014 12:29,
6
30% ръст на туристите в Хисаря
Снимка: Dnes.bg

Туристическият поток в Хисаря се е увеличил с 30% за последните три години, сочат данните на общинската администрация.

„Бих казала, че Хисаря е добре както в инфраструктурно отношение, така и в екологично. На територията на града има 700 декара паркове, които са много добре поддържани”, заяви пред Dnes.bg кметът на Хисаря Пенка Ганева.

Докато някои родни курорти се оплакват от загуби заради кризата, то балканското градче успява да отбележи ръст на приходите от туризъм.

В град Хисаря се намира най-голямата римска стена, запазена до наши дни. Курортът е желан заради многобройните спа центрове с минерална вода и чистия въздух. В района на градчето няма нито едно производствено предприятие и това помага за чистата околна среда.

„С изграждането на канализацията в последно време решихме и проблема с обратните води, защото досега се случваше на отделни места да се стичат по улиците, което не беше приятно нито за туристите, нито за местните жители. Водите нарушаваха и асфалтовите настилки през зимата като замръзнат. Сега проблемът е решен, в момента свързваме квартал „Веригово” и по този начин Хисаря ще бъде на 100% с канализация”, коментира още кметът Пенка Ганева.

В момента Хисаря започва да изпълнява и проект за туристическите атракции, който се очаква да направи общината още по-привлекателна за туристите.

Минералните извори в Хисаря са открити преди 1700 години и е доказано, че имат лечебни свойства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотен курорт - тих, спокоен с чист въздух. Дано го запазят такъв!
4
0
 
6
 
! Отговори
cat преди 9 години
Само *** човек може да дрънка глупости.Хисаря е наистина Райско място и то е в България!!
3
0
 
10
 
! Отговори
някоя преди 9 години
2, бях в Хисаря преди две седмици. Прекрасно е-тихо, уютно, подредено, чист въздух и много, много паркове.По отношение на софийските баби отново не си в час. Пълно е с рускоговорящи. Препълнено е. И те наистина в началото идват заради лечебната вода, а после просто защото им харесва.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хисаря е уникално място за почивка, за мен е като райско кътче
1
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва да дават безплатен вазелин, както и безплатни билети на турците от съседните села и ще има бум на туризма там... това е хисаря, сборище на софийските побъркани баби.