Евтино море още седмица

Над 90% от базите във Варна и курортите са пълни с туристи
Обновена: 12 юли 2014 08:24 | 12 юли 2014 08:16, Анисия Иванова
51
Евтино море още седмица
Снимка, архив Булфото

Още седмица по-евтино море по курортите край Варна, пише в днешния си брой вестник "Стандарт".

В Златни пясъци до 18 юли може да се намери нощувка със закуска за 32 лева, за 46 - и с вечеря, а за 52 - ол инклузив. Хотелите на първа линия в елитния курорт, които са висококатегорийни и пълни, са вече с пикови цени до 180-200 лева на човек на нощ. Средно 66 лева е пакетът "всичко в цената" в хотелите по периферията, които нямат чадъри и шезлонги на плажа.

Офертата със сянката на самия бряг вече скача на 90 лева във високия сезон. В курорта Св. Константин и Елена може все още до 14 юли да се намери почивка на по-тънки цени от 63 лева и 72 лева на човек ол инклузив. От 15 юли се увеличават на 78 и 87 лева съответно.

В пика има бази, които обявиха офертата "Ласт минит" с 10% намаление до 20 август. По-скоро при тях са допуснати слабости в договарянето и не дотам добър мениджмънт и сега са принудени да свалят раздути цени до нормалните, коментират туроператори край морето. Хотели предлагат пък само пакети в разгара на лятото от минимум 5 нощувки за 460 лева.

При увеличаване на нощувките на 7 и 10 например цената на човек пада на 73-85 лева. Престижната верига "Гранд хотел Варна" предлага суперофертата "No name" за 79 лева на човек на нощ до края на юли. Във високия сезон средно цените на 4- и 5- звездните хотели стават 70-75 евро на човек в двойна стая с изглед към морето.

Частните квартири в най-източните точки - Шабла и Каварна, са на цени от 12 до 15 лева за нощувка, като цената пада с по лев-два за по-голям брой нощувки.

В Балчик хотел предлага 7 на сто отстъпка при направена резервация до 17 юли. В момента до 28 юли в хотел "Бисер" в Белия град може да запазите почивка за 44 лв. на човек, като в цената има включени нощувка - пълен храноден и чадър и шезлонг на плажа или билет за Двореца.

Ако пък се предпочита нощувка само със закуска и вечеря, то цената е 39 лв. на ден и също има гарантирана сянка на плажа. До края на юли в комплекс "Бялата лагуна" ваканцията по формула ол инклузив е 52 лв. на човек, а в Албена предлагат отдих в хотелите в парковата зона на цена от 59 лв. на човек, както и възможност да се ползват 6 нощувки, като се платят 5.

Кризата свали цените в морските курорти. В пика на сезона в Слънчев бряг може да се почива само за 20 лева на човек на вечер. Цената е за непретенциозни хотели в западната зона. В 2-звездния "Елит" например студио за трима може да се наеме срещу 50 лева, а апартамент за 4-ма е 60 лева. Цените ще останат непроменени до 17 юли, след което се повишават. След седмица студиото там ще струва вече 60, а апартаментът - 90. Двойно по-скъпа излиза почивката в хотел 3 звезди. "Делфин" например предлага стая с две легла срещу 120 лева, а апартамент за четирима струва 180 лева на вечер.

В петзвездните комплекси цената варира между 150 и 200 лева на човек на ден за ол инклузив. В западната зона на Слънчев бряг, която е най-отдалечена от морето, могат да се наемат и частни апартаменти на символични цени от 15 лв. на легло.

В екзотичния къмпинг "Нестинарка" апартаментите на първа линия струват около стотачка на вечер, без включена храна. В тях могат да се настанят максимум петима души. Малките семейни хотели в Китен, Приморско и Царево предлагат ваканция срещу 50 лева на човек с включена закуска. В по-непретенциозните къщи за гости може да се отседне и срещу 30 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: лятоВарнапочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до никиАма ако ме видиш да не се наакаш,***.Преди три години бях там в края на септември-началото на август и в чудесен семеен хотел спахме за 10 лв. на човек.А ти със злобната си простотоя не в гората ,ами където и да отидеш все ще те мъчи.
35
0
 
7
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
много обичах Созопол преди години,сега е мазна смеска от пияни тълпи руснаци...сергии на всеки метър и дюнерджииници миризливи. водата за сметка на това е тъмно зеленясала маса от водорасли и плуващи пластмаси. само Индийци биха се кефили на такава мръсотия и тълпи....
34
1
 
5
 
! Отговори
Ники преди 9 години
За това пак в Ахтопол ,семеен хотел с всички екстри 10лв.Морето е супер,слънцето е същото няма я снобарията,екстра.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде наздраве тогава от Гърция, нека ни е тежко тук на спокойно и приятно :)Който иска капанче с цаца + бира за 3лв да си седи у дома. И може тук да е по-скъпо, но като отидеш на плаж чадъра и шезлонга са ти покрити от консумацията и като ти донесат 2 бири в ледарник и чипс от заведението се чувстваш на почивка, не някой да ти се мръщи на теб, защото на него му е крив света.
32
7
 
6
 
! Отговори
tuthon преди 9 години
От българското Черноморие по-хубаво няма - стига да знаеш къде да отидеш. А вие комплексирани селяци, сноби и чобани ходете в Гърция да ви дерат мазните византийци щом така ви харесва. Да не говорим че някой от вас само се пенявят, а нямат лев и за евтина квартирка в Китен. Хайде със здраве!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако не връщаме парите на банката отиваме до края на септември
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде да се махат тия ефтините че идваме ние мутриите с джиповете да отмаряме
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оревахте орталъка с тея туристи...
28
2
 
5
 
! Отговори
kostas преди 9 години
zapoviadayte w Ellada , shezlongite sa free , moreto e hubavo , plajat e hubav i nay vajnoto ima ewtina bira i caca .
27
1
 
12
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 9 години
СЛАБ СЕЗОН,ЛОШИ ТУРИСТИ И ВСИЧКО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА *** ПЕРАЧИ МУТРИ ХОТЕЛИЕРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ. НА ЗЛ. ПЯСЪЦИ Е УЖАСНО СЛАВЧОВЦИТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ И НИКОЙ НИЩО НЕ ИМ КАЗВА. КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ГИ АРЕСТУВАТ ТИЯ И КОНФИСКУВАТ ВСИЧКО ОТКРАДНАТО,
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слаб сезон!И миналогодишния беше слаб! Зимата много местни рентиери и търговци ще взимат заеми за да оцелеят!
25
0
 
21
 
! Отговори
Оп-са преди 9 години
Забравих да кажа - на Какао чадъра е намален от 10 на 8 лева и пак имаше доста празни места, а предни години при 10 лева трудно се намираше място. Времето беше хубаво. Сравнявам същия период на миналите години. Туристи има, но не както преди и нехарчат пари.
24
0
 
24
 
! Отговори
Оп-са преди 9 години
Пълни глупости. Миналия уикенд бях в един апарт-комплекс на Какао. Половината е празен. На плажа има хора, ама за през деня от Бургас. Кондор е празен, а други години по същото време сме чакали за маса. И всички се оплакват.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми гнусните хотели дори не са най-лошото, най-лошото е чадърите и шезлонгите по 7лв., цената на храната и нейното качество, каквото няма на света, цените на нощните заведения и опасностите там, опасностите навсякъде, както каза 23-въпреки всичко ако си супер беден в Гърция си е двойни цени , а тук може да идеш едва събрал пари за един уикенд примерно. Проблема е какво получаваш за тия пари-свинщина
22
13
 
13
 
! Отговори
сашо преди 9 години
Преди два дни се върнахмеот Тасос, ако някой каже че там е евтино, то най- вероятно е ял храна купенa от България. една наливна бира 0.5 л е между 3 и 4 евро, за Пеевски може да е евтино, за мен не е. Иначе всяка година ходиме при роднини в Бургас, каквото и да си говорите там е супер. Каквото и да говорите за черноморието, човек може да си прекара супер, е някои където и да отидат все ще им е гадно, бедни души......
21
0
 
18
 
! Отговори
joro преди 9 години
да разбираме ли че и заплатите,на персонала ,след седмица ще станат по високи!?
20
0
 
18
 
! Отговори
много ядосан преди 9 години
Викачи тормозят гостите на Стария НесебърВсяко лято, въпреки заповедта на кмета, въпреки общинска полиция, въпреки всичко......!
19
2
 
38
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 9 години
ГЛУПОСТИ !!! ЧЕРНОМОРИЕТО Е ТВЪРДЕ СКЪПО И ОПАСНО ВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРИНА! ТОИ ХОДИ НА СРЕДИЗЕМНО МОРЕ ПРЕЗ ЛЯТНАТА СИ ВАКАНЦИЯ ! ТУК СА САМО РАШЪНИ , ГОГОЛИ И НАШИ РОДНИ *** И ТУРЦИ . е МИ МЕРИНДЖЕИТЕ НИ РАЗБИРА СЕ , ЧАКАЩИ ДА ОСКУБЯТ ВСЕКИ ПОЯВИЛ СЕ ТАМ .МОРЕТО ПЪЛНО С ЛАИНА, ПЪТЯ ДО ТАМ ПОЧТИ НЕПРОХОДИМ , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НУЛЕВО, ЦЕНИ КАТО ТЕЗИ ПО СВЕТОВНИТЕ КУРОРТИ , КАЧЕСТВО ПОД ВСЯКАКВО НИВО, ПЕРСОНАЛ - *** ! зА КОГО Е ТОГАВА ТАЗИ ЛЪЖЛИВА И ПОДВЕЖДАЩА РЕКЛАМА ! ТОВАБИ ТРЯБВАЛО ДА Е НАКАЗУЕМ
18
3
 
29
 
! Отговори
хахаа преди 9 години
така е. в бургас са най-големите л@$на. ще те засекът на пътя или ще те запушат на паркинга. но най-кефят потника, гащите и дамската чантичка ад$дас през рамо на всеки бургаслия.
17
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БУРГАСБургас е най-попикания град в България! Някви смешняри дето само се ежат, докато не си получат боя.. а в София са по-тихи и от ***. :) Страх ви е от West Side!