Йовчев доволен от комуникацията при влаковия инцидент

За случая е уведомен главния прокурор, допълни Светлозар Лазаров
12 юли 2014 20:35, Красимир Ангелов
51

Снимка: Impact Press Group

Създадена е много добра организация по спасителните дейности и транспортирането на пътниците от дерайлиралия влак, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който посети мястото на влаковата катастрофа край старозагорското село Калояновец.

Още по темата

Осигурен е обходен маршрут, така че да не се пречи на нормалното функциониране на транспортната инфраструктура, добави той, цитиран от пресцентъра на МВР. Министър Йовчев отбеляза също, че има много добра координация с областната управа и местната власт. Същото мнение изрази по-рано и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Този път службите действаха при много добра координация и взаимодействие", заключи той.

Главният секретар на МВР съобщи още, че е уведомил главния прокурор с оглед определени детайли по разследването. Той уточни, че разследването на инцидента вече е поето от следователи към Национална следствена служба.

На мястото на катастрофата пристигнаха също директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция“ Тодор Гребенаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, които се включиха в координиране на съвместните действия.

Както Dnes.bg съобщи, машинист загина, а 15 души бяха ранени след тежка влакова катастрофа на входните стрелки на гара Калояновец, община Стара Загора. Установено е, че са дерайлирали локомотивът и първите 4 вагона на влака, като единствено последният е останал на релсите.

Във влака от София за Варна са пътували около 160 пътници.

Общо 7 души са прегледани в Университетската болница "Проф.д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съобщиха от лечебното заведение. Повечето от тях ще останат за наблюдение, но няма опасност за живота им. Най-тежко пострадал е помощник-машинистът, който е с фрактури на прешлени.

Сред пострадалите и настанени в старозагорската болница няма деца, въпреки че в последния вагон е имало деца, които са отивали на лагер.

Към момента няма нужда от кръв за пострадалите, посочиха от болницата и уточниха, че всички пострадали, включително помощник-машинистът, са на над 43 години.

В ефира на "Дарик радио“ транспортният министър Данаил Папазов обяви, че висока скорост, с която бързият влак София – Варна е навлязъл в стрелките на гара Калояновец, е една от вероятните причини за тежката влакова катастрофа.

"Информацията, която имам, е, че локомотивът се е завъртял и се е ударил някъде в третия вагон, което също навежда на мисълта, че става въпрос за превишена скорост. Все още не можем да кажем нищо. Има компетентни органи, които ще разследват", добави транспортният министър

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
дежурен гений преди 9 години
Още като стана белята,и разбрах,че машиниста е виновен!Няма кой друг да е!Ако излезе,че починалия машинист е и пушач,работата е ясна!Само не разбирам,как е възможно такива "комуникативни" *** да са министри!?Интересно какво мисли по въпроса американския посланик!?
36
1
 
5
 
! Отговори
men преди 9 години
държавата умрела този доволен. резилец....
35
0
 
5
 
! Отговори
Бекс преди 9 години
Спокойно, кораба потъва, вода има за всички.
34
1
 
9
 
! Отговори
въпросче преди 9 години
Интересно ми е кво прави на мястото на инцидента тоя г-н никой?Пак е изхарчил държавна пара за да се прави на медийна звезда.И така и така си отива ходи да се размотава кът муха без глава.Баси скапания министър.И на кого му пука ква оценка ще даде тоя никаквец?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак са крали релси 100% ...но кой никой не знае?
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В понеделник спира изкупуването на старо желязо. Жепейците също припечелват от скрап на релси и болтове.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На фона на тоя тежък инцидент при който има тежко ранени и един загинал да кажеш, че някой е доволен независимо за какво във връзка с катастрофата наистина звучи мега тъпо!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега пак ли ще прекръстват турците?
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ли Доган прави такива атентати с влаковете?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега българските турци пак ли правят атентати на влаковете като едно време?Доган ли ги ръководи пак?
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СУРА - руската инсталация за контрол на климата. Sura Ionospheric Heating FacilityНаказват ни за това, че спряхме Белене и Ю.Поток. Гадната азиатска деспотия наказва всеки, който и накърни интересите.Руската СУРА има мощност 190МВ, а ХААРП - само 3.9МВУдариха Аспарухово, удариха София, удариха Ловеч... кой ще е следващият?
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОГРЕБЕНИЕТО СЕ ОТЛГА,КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА НЕ СИ Е НАПРАВИЛА СЕЛФИ ДО ВЛАКА И ТРУПА НА МАШИНИСТА
25
0
 
11
 
! Отговори
Дим40 преди 9 години
Влаковете и вагоните стари, да се продава БДЖ на чуждестранни капиталисти и всичко ще се оправи . Както стана с ЕВН и ЧЕЗ . Цъфнахме, вързахме и не можем да ги изгоним защото искат компенсации за вложените средства . На практика свалиха качествения меден проводник и го продадоха и поставиха евтин алуминиев . Смениха електромерите с електронни за да могат да бъдат контролирани показанията . Същото ще стане и с БДЖ . Ще се возят само богатите, ама те нали си имат АУДИ КЮ7, за какво им е влак .
24
2
 
6
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 9 години
Всички коментират, че трасето е виновно, *** мигани и тем подобно, НО ако погледнем обективно на нещата може да открием и един друг МНОГО ВАЖЕН ДЕТАЙЛ в цялата трагична история - трасето било ново във фаталния участък казват и това никой не оспорва и вероятно да е направено добре, НО нашите влакове са на по 40 50 години дърти гробници и вие смятате ли, че тия влакове са пригодени да се движат по високо-скоростни трасета?! Аз не смятам така...просто всичко е в упадък и разруха!
23
2
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Няма да е плашите....всичко е наред, Овчев дойде със скъпата лимузина от София, огледа случая и дебело подчерта, че е доволен. Е, как няма да е доволен, като послушниците му вече заключиха 4е машиниста е виновен!? Човека е починал, няма как да се защити и естествено че той е виновен, ако не беше си отишъл можеше и да му прости Овчев и сие! Министри и управа на БДЖ са чисти като момински сълзици, а инцидента......той е само статистика....пийте по една чаша водица и смело напред!!!
22
5
 
7
 
! Отговори
ПОЛИСИЯТА преди 9 години
По повод зачестилите обяви за продажба на желязо .Полисията умолява всеки чул или видял такава обява да сигнализира .Ние издирваме вече 1 година такива обяви, но няма и не можем да намерим .Имахме един сигнал от семейство *** роми, че българи им беряли железото и да се вземели мерки . При направения оглед след 6 месеца, не бяха забелязани следи . Явно е била добре подготвена БАНДА .МАЛИ........
21
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са на власт и държавата се разпада!! Само ГЕРБ!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Участъкът е бил ремонтиран за доста пари и на книга е бил годен за скорости над 150 км/ч. Отново някой е прибрал милиони, но не е направил качество.
19
3
 
11
 
! Отговори
Циганите преди 9 години
Евала на ромите помогнали на пострадалите. Ядец за форумните мишки! :)
18
0
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
https://youtube/watch?v=JGH72v5CHGY - някой тряя поеме политическата отговорност