Загиналият машинист е 38-годишният Венко Тодоров

Багажът на пътниците е прибран за съхранение в Транспортна полиция
Обновена: 12 юли 2014 22:10 | 12 юли 2014 22:05, Красимир Ангелов
28
Загиналият машинист е 38-годишният Венко Тодоров
Снимка: Impact Press Group

Загиналият при влаковата катастрофа машинист е 38-годишният Венко Тодоров от Локомотивното депо в Пловдив, съобщи Димитър Гергов, председател на синдикалната организация на депото в Пловдив пред радио „Фокус-Пловдив“.

Още по темата

По думите му загиналият е бил в системата от 1998 година.

Според машинистите е малко вероятно инцидентът да е станал, защото на Тодоров му е станало лошо. „Това е нeвъзможно, тъй като в такива случаи той трябва да е бъде сменен от колегата му, вторият машинист, който също е бил в локомотива“, посочи Гергов.

Засега съмненията падат върху релсовия път, който е нов и високата скорост на влака.

Същевременно от областната дирекция на МВР Стара Загора информират, че багажът на пътувалите в дерайлиралия влак София-Варна е поет за съхранение и се пази в сградата на Районно управление "Транспортна полиция"  - Стара Загора.

Сградата се намира на адрес улица "Герасим Папазчев" №24 /в близост до ж.п. гара Стара Загора/. Пътниците могат да получат повече информация за своя багаж и на телефон: 042 622 322.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
31
 
! Отговори
Стойчо преди 5 години
И, ако не е работела сигнализацията, би трябвало машинистите това да го забележат, да спрат и да докладват за неизправността и да получат указание дали да продължават и какво следва, а те явно са пренебрегнали тези работи и резултатът е този.
18
0
 
31
 
! Отговори
Стойчо преди 5 години
Ако това е реална снимка от мястото където е станала катастрофата, явно железния път няма вина. Това са нови релси и нови стрелки които са стабилни и позволяват да се минава през тях и с над 150 км/ч стига да не е с отклонение. Тук явно става дума за груба грешка на машинистите. Коловозът е бил с отклонение и там допустимата скорост е 40 км/ч те са минали с доста по-голяма скорост, а и от клипа който е заснет от любителска камера се вижда, че наистина влака се движи с голяма скорост.
17
1
 
35
 
! Отговори
Иван Европееца преди 9 години
До Тито"благодарско на ромите, доказали се в случая, като съвестни български граждани."Няма да крадем вагон с пътници, помогнахме им да слязат от желязото . Благодаря, че се спряхте на нашата гара .
16
0
 
32
 
! Отговори
wau преди 9 години
bravo na blagorodnoto mestno bg naselenie za barzata pomost na postradalite bg hora!dobre e da vidim licata na tesi dobri mestni bg hora, g-n K.A.?ili ste ni spestite info za dobrite bulgari, deto varshat bezplatna rabota za bg narod?
15
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го прости човека!
14
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този влак ковчег на 681 години ли е? Рядък световен музеен експонат!!! Жалко за машиниста! Трепят ви старите техники, некачествените ремонти и самозалъгването ви, че живеете в 21 век!
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То нов ресолв път си е като нова магистрала.Може да е рискувал и ...Може и да не е де!Но всеки като види нов път и го пробва.За съжаление с лош край в случая...Лека му пръст на човека...:(((
12
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
почивай в мир колега
11
1
 
43
 
! Отговори
su преди 9 години
gorkata bg sapruga i gorkite bg deca na umrelia bg mashinist :(
10
19
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз си мислех, че *** са виновни, но навсякъде чета, че машинистът е давал много зор на влака. Има логика, щом са били нови линиите си е позволявал да вдига по-висока скорост и просто не е преценил точния момент в който да намали. Това е и според показания на пътници. Също според техни показания *** са помогнали доста в спасяването на хората, така че явно имало и свестни ***, да не повярва човек. Лека му пръст на човека иначе, за мъртвите или добро или нищо.
9
16
 
41
 
! Отговори
манголюба кораедова преди 9 години
Аз гледам само Босфор тв и там дадоха един ром дето спял по време на катастрофата. Явно ман го живее по устав, спи между 2 и 4, стреснал се цръния от шума и тръгнал да спасява. После не каза как са върнали откраднатото от релсовия път.
8
11
 
63
 
! Отговори
Тито преди 9 години
90894Мир на костите на машиниста, скорошно оздравяване и възтановяване на пострадалите и благодарско на ромите, доказали се в случая, като съвестни български граждани. А форумните *** и хейтъри да го ду...! :)
7
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КВО ДА ЧЕТА БЕ МИЖИТУР,СТАТИИТЕ СА КАТО САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО,ЗА ЛИЧНА КОНСУМАЦИЯ,ТАКА ИМ ХАРЕСВА НА ДС МИЛИЦИОНЕРИТЕ ТОВА ПРЕДЛАГАТ ЖУРНАЛЯТА,КОЙТО ПЛАЩА ТОЙ ПОРЪЧВА,РОМСКА ***,НЯМАШЕ БАНОВИ ФАЛИТИ,ФАЛИРАХА И СУМА ТИНАРОД ИЗГОРЯ,НЯМАШЕ ХААРП,ВСЕКИ ДЕН ПОТОПИ,СЕГА *** ГЕРОИ,ВИНОВНИ НЯМА ТАКА ЛИ ? СТИГА СТЕ РАЗМИВАЛИ
6
14
 
40
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
За всичко е виновен лошия матряль
5
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога повече право на машинист атакист видясе кво става
4
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината боли
3
12
 
59
 
! Отговори
чети бе болшевики преди 9 години
Благодарение на *** излязохме бързо от влака. Всичко беше като на филмова лента. Беше лошо преживяване, слава Богу всичко мина. И в нашия вагон имаше пострадали. *** от махалата се отзоваха много бързо и спасяваха. Поемаха хората. Чупеха стъкла. Благодарение и на тях излязохме бързо, за да се ориентираме какво се случва", разказа уплашената пътничка.
2
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как на Б.*** дават право за управление на влак
1
21
 
60
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 9 години
Кауни, точно *** са помагали на пострадалите! Да се задавите в злобата си дано! *** долни без никакви ценности!