Машинисти: Локомотиви с дефекти теглят влакове

Колеги на загиналия Венко Тодоров пред Dnes.bg
Обновена: 13 юли 2014 16:29 | 13 юли 2014 14:19,
47
Машинисти: Локомотиви с дефекти теглят влакове
Георги Апостолов работи в БДЖ повече от 20 години. Снимка: Dnes.bg

Масови дефекти има във влаковите композиции, които се движат по жп линиите в страната. За това алармират колеги на загиналия машинист при влаковата катастрофа край Стара Загора - Венко Тодоров от Пловдив.

38-годишният мъж е семеен и остава две деца - момче на 3 години и момиче на 6-годишна възраст.

Още по темата
"Работил съм с него, ще го запомня с всичко добро, две малки деца остава”, заяви пред Dnes.bg Георги Апостолов, който работи в БДЖ повече от 20 години.

Машинистите твърдят, че влакът, който дерайлира край Калояновец, е спазил скоростта за движение, защото разрешената скорост в участъка на катастрофата е 100 километра в час. Големият въпрос е каква светлина е светел семафора и дали са знаели, че трябва да се отклонят. Машинистите разказват, че понякога ръководството ги кара да излизат на път с неизправни локомотиви.

"Примерно с неизправни чистачки или спукано предно стъкло нямаш право да излезеш, а те принуждават да го правиш, защото нямало пари за ремонт”, твърди един от машинистите в Локомотивно депо-Пловдив.

650 лева е средната заплата за един машинист. От Локомотивното депо в Пловдив се оплакват от ниското заплащане и настояват за по-добри условия на труд. Според тях е необходима сериозна инвестиция в БДЖ, за да се подобри състоянието на влаковите композиции.

"Вътре в кабината на старите локомотиви няма климатик, температурата достига понякога 50 градуса, а шумът е по-силен от допустимия”, заяви пред Dnes.bg Митко Иванов, който също дълги години работи като машинист.

Общо 14 души бяха ранени при влаковата катастрофа с бързия влак София-Варна. Засега е ясно, че по време на инцидента локомотивът се е обърнал и се е ударил в третия вагон. Четирима души остават в болницата в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен;не на *** в газа съм го вкарал ела да го оближеш *** нещастен
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 36А машината цяла ли е останал;а както пишеш? Щото аз не виждам цяла машина , а я виждам цялата изпочупена и смачкана.
32
2
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
До Анонимен;при *** съм отдавна не съм у дома си...
31
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Защо ни лъжете!!!Другарю,другарю! Много си емоционален нещо. Розовите хапчета те чакат и хората в бели престилки идват към дома ти, другарю. Споко, ще се оправиш!
30
1
 
18
 
! Отговори
Защо ни лъжете!!! преди 9 години
А помощник машинист НЯМА ИМА ДВА ОПИТНИ МАШИНИСТИ и дали оцелелия машинист е знаел,че е карал с 100км/ч и,че го отбиват в странична линия без предупреждение,а другари платени клакьори-журналист,аман от жълти медии поне една бяла да имаше ей така за цвят бе маомо стара....
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само машината на машиниста тежи 50-60 тона!!!!Та ако се е движил със 100 км/час ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ ТАЗИ МАШИНА ЦЯЛА!!!!!Всичко щеше да е накуп и днес още щяха да режат с резачите и оксижените да вадят пострадали!!!Не за 2 часа да ги евакуират!!!!А на снимките,ЦЯЛАТА КОМПОЗИЦИЯ СИ Е КАЖИ-РЕЧИ ЦЯЛА........И ТОВА ПРИ СКОРОСТ 100 КМ/ЧАС!?!?!?!?!?!?И хоп ИЗЛЕТЯХА ОТНОВО КАНАРЧЕТАТА!!!!
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ОБАЧЕ МУТРЕТАТА КАЗАХА ЧЕ МАШИНИСТА Е ВИНОВЕН ЗАЩОГО КАРАЛ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ.НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ НЯМА КАК ДА КАРАШ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ КОГАТО ИМАШ ОГРАНИЧЕНИЕ. ПАК МУТРЕТАТА НИ ПРАВЯТ НА ***. ЗАПЛАШИХА ОЦЕЛЕЛИЯТ МАШИНИСТ ЧЕ ЩЕ ГО УВОЛНЯТ И ТОЙ ПОЕ ВИНАТА ВМЕСТО МУТРЕТАТА. АМИ ТАКА ЩЕЕ. МУТРЕТАТА СИ ИМАТ ДЪРЖАВА БАНКИ И ВЛАКЧЕТА. ЧЕСТИТО НА МУТРЕСТАНЦИТЕ.
27
0
 
32
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Месечни заплати от650 лв за машинист и 700 лв за лекарЕгати европейцитеКои гадини ни държат в такава мизерия?Хайдуци!....................Помисли малко и ще видиш,че ние сами се държим в тази мизерия(българина не може да се обединява с себеподобните си и да създаде гражданско общество,българина или се спасява поединично или се обединява единствено в случаите,когато се оплаква или да направи мръсотия на някой друг).На българина некой друг требва да му оправи живота-затова и тъне в мизерия
26
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30-ти, отивай тогава в друга фирма да бачкаш, ама там няма КРАДЕНЕ! И го знаеш много добре, ама трябваше старото ръководство да ви доуволни до 90%, белким останалите им дойде акъла да спрат да крадът. Нищо, не е късно. И виж *** колко е средната заплата за страната, и кажи *** ти не докарваш ли поне 2к на месец????? *** неблагодарен!
25
3
 
9
 
! Отговори
от писуара преди 9 години
А СТРЕЛОЧНИКА къде се покри тоя връзкар,как насочва бръз влак в страничен коловоз без указания!!!
24
1
 
14
 
! Отговори
Знаещ преди 9 години
27-ми. Това още един път доказва, че вие на Иван Вазов никаква работа не вършите. Изобщо си нямате представа от железница. Някакви парашутисти, чиновници дето се чудят каква глупост да измислят, а взимат заплати по-големи от наистина работещите железничари. храна, облекло вика. Ако не знаеш, ваучери се дават в доста фирми в България и то частни. Облекло също. Дори интернет доставчици... Да ти покажа фишове на машинист за цяла година да видиш парите. ***!
23
0
 
41
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Не завиждам на тия хора машинистите в БГ - длъжни са да търпят всичките абсурди на управителите си, които със сигурност са отпрали 2 метра шкембаци и се черпят с шам-фъстък и уиски по кабинетите, докато тия завалии се мъчат да си изкарат мизерната заплата с тия пробити тенекета на по 40 50 години дето едвам драпат ве4е и ако им дадеш малко зор се разпадат по линиите както стана и с влаковата композиция вчера! Как не можа тая абсурдна държавица да поднови локомотивите толокова десетилетия?!?!!?!
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25-ти, смятай че съм те опсувал до девето коляно, но не бих те клел! А храната, облеклото и другите социални не ги броиш бе ***? За инфо- бачкам на Иван Вазов. *** лъжлива сбирщина...
21
0
 
10
 
! Отговори
Знаещ преди 9 години
23 -ти. Какви глупости пишеш бе??? Засрами се. Семейство нямаш ли? Тези заплати дето ги пишеш някой машинист в БДЖ може само да си мечтае за тях. Но ти ще бъдеш жестоко наказан за лъжите си!!! Той вижда всичко.... и**руд!
20
14
 
4
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
БДЖ-то,що всички карате дизели бе? :)От стрелочника до машиниста :)
19
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да сме по-близо до истината, трябва да кажем, че чистите пари които получава един машинист са между 1100 и 1700 лева. Не че са много, но все пак далеч не са 650 лева. Моля за коректност в поднесените факти.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До mmами ти като си толкова компетентен вземи че ни открехни нас невежите може пък и да разберем нали в полемиката се намирала истината или както беше там ,а какво ще кажеш
17
3
 
0
 
! Отговори
zalp преди 9 години
che to i ot speshnata pomost na bulgar helikoptera sa napravili snimki, ama na bulgar narod nyama da mu pokajat snimkite narkomafiotite ot kabineta na dps i bsp? a ujkim i voenno ministrestvo ima bulgarskia narod?! i za kav chep sa na bg narod voenni helikopteri i samoleti?! zer ot Romania, Ellada, Rusia i ot Turkiye da iskame vazdushen transport i vazdushni snimki?!
16
0
 
18
 
! Отговори
до Анонимен 3 преди 9 години
Те и в момента тези влакове са точно самоделки. Колко "кръпки" се правят по тях, само и само да отлепят от точка А, пък дали ще стигнат до точка Б - това вече е в сферата на предположенията.
15
12
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Абе,уважаемигосподине,какви дефекти?Кой ще пусне съзнателно локомотив с явен дефект в движение,макар и стар?И в коя страна локомотивите са само нови!?Просто ние се убиваме сами като не спазваме законите и правилата-нямаме правно съзнание!Пътувах скоро със същия влак,но в обратна посока-прикачих се от тулово от пътнически на експрес.Тааксуваха ме едновременно и за бърз ,и за експрес,и за пътнически!?Пътувах едновреминно с ТРИ блака в резултат на произвола на началник-влака.Очаквам отговор на жа