Сливенски ревизори дебнат и в почивните дни

Проверяват за касови бележки, през уикенда оборотите падат
13 юли 2014 10:47, Александър Попов
7
Сливенски ревизори дебнат и в почивните дни
Снимка: Булфото, архив

Още ревизори от офиса на Националната агенция за приходите в Сливен се включват в проверките за данъчни нарушения в търговските обекти. При неиздаване на касови бележки актовете ще бъдат съставяни на място. Това съобщи Стефка Каменова, главен инспектор по приходите.

По думите й ревизорите ще правят проверките в извънработно време и в почивните дни. Наказателните постановления ще бъдат както за самите лица, неиздали фискален бон, така и за управителите на търговските обекти.

Според НАП работодателите нареждали в търговските обекти касовите апарати да работят само в краен случай. Системата за дистанционна връзка периодично давала данни за спад на оборотите на определени групи търговци след 17,30 ч. в делничните и през почивните дни.

Проверяващите ще изискват и информация за закупените и реално продадени билети за различни мероприятия с развлекателен характер като на място ще бъдат проверявани регистрите на ценните книги и номерата на билетите, посочва Каменова, цитирана от БТА.

От НАП напомнят също, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лева, а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Такаа, добре де, НАП пуска копоите в извънработно време и в почини дни да дебнат дребните риби дали дават бележки за левче -два. Веднага се сещам за два въпроса! 1.Според кодекса на труда за извънреден труд се плащат двойни надници. Откъде идват парите да им се плаща??? риторичен въпрос, с ясен отговор - ОТ НАС!!!Идеята явно е да посъберат някой лев за почивка. 2. Докога НАП ще работят като едни кокошкари и кога ще притиснат големите длъжници???!! Отговор - НЕ ИМ СТИСКА!!
4
0
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Е как ще имат обороти като нашите хипер бакалии обещават най-най-най-най-ниските цени на вредна храна и токсичен заразават?Хората си обичат гадостите а само ние по-богатите правим оборот на малките магазини стига да не сме на шопинг в чужбина , щото мадамите на финансовите анархисти ходят със самолет да пазаруват до Лондон!
3
0
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 9 години
А на морето няма ревизори, там ги самоубиват ако правят проверки .
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАП отчитал,че през нощта оборот нямало.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кат тъ научат че даваш педесетуни всеки ден ще са при теб на хранилка.Прос, по сялата глава, даже и по ушите