Засега няма твърда версия за влаковата катастрофа

Има вероятност за човешка грешка, заяви министър Папазов
Обновена: 13 юли 2014 09:30 | 13 юли 2014 09:27, Александър Попов
14
Засега няма твърда версия за влаковата катастрофа
Снимка: Impact Press Group

Засега няма определена твърда версия за причината, довела до катастрофата на влака София-Варна на гара Калоявец, при която загина машинистът, а други 14 души бяха ранени. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова тв министърът на транспорта Данаил Папазов.

Още по темата

"Повечето специалисти са категорични, че влакът се е движил с превишена скорост", заяви министърът.

Той допълни, че има вероятност инцидентът е дело на човешка грешка.

"Всичко сочи към превишена скорост, навлизане в една от стрелките с по-висока скорост от допустимата за това място - 40 км. Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, по ЖП пътя", обаясни Папазов.

Все още не е ясно кой е управлявал локомотива по време на трагичния инцидент.

"Машинистът е изключително опитен, помощник-машиниста само от няколко седмици има право да управлява влак под надзора и управлението на машиниста", каза още Данаил Папазов.

В момента се вади лентата от автоматичната система, от която ще стане ясно точно с колко километра в час се е движил влака преди инцидента.

Щетите по пътя между София и Варна са отстраняват с цел да се освободи пътя и да се пусне движението на влаковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
до 1 de преди 9 години
Пиши на кирилица беКога стана ц...н,кога ти почерня д..о?Европеец
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А няма ли версия министърът да си подаде оставка,докато трае разследването?Явно е виновен,щом го е страх да сдаде поста.Сега замита следите си,гнидата крадлива
10
1
 
4
 
! Отговори
Илчев преди 9 години
....а има ли версия ,,кражба на крепежни елементи,,???....
9
2
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
На току-що ремонтиран железен път за скорост 130/160 км в час е сложена стрелка за 40км в час. Това трябва да се разследва, изглежда ми престъпно!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да, засега няма твърда версия. "Компетентните органи" пробваха да прехвърлят вината върху бригадата, управлявала влака, ама очевидно това не се приема сериозно от обществеността. Все пак за 25 години сме станали ***, а не канарчета. Добре ще е сега да се каже кой е ремонтирал този участък, какъв обем работа е извършена, какви пари са получени, кой е приел и проверил извършеното и да се престане да се твърди, че машинистите са *** и ще влязат със 100 в отклонение. ЧАКАМ!
7
2
 
4
 
! Отговори
бай Мангал преди 9 години
Бате имаме разрешение от БСП-то да крадем желязо, а релсите са желязо. Шефовете пък на БСП имат от нас разрешение да крадат парите от банките. И така ще си гласуваме пак за наште.
6
1
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Нямах предвид Изплащането на обезщетения на пострадалия;Тук става въпрос за СПРАВЕДЛИВОСТ,ако четем НК трябват неоспорими доказателства тук липсват такива,а днес твърдят че пом.машиниста е карал влака и то с 100км/ч,Това е безобразие некомпетентност,като почнем от върха и стигнем до чистачката-пълна чалга.А за изплащане на смърт ще им дадат най много 10 000лв и ще им затворят устата.Младите и можещите да бягат от тая прогнила държава да си устройват живота в нормални държави...
5
1
 
8
 
! Отговори
Може би преди 9 години
Наблизо има *** гето, имайте едно наум
4
2
 
8
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Проклятието на България са БКП-БСП-ДПС . Тези престъпни партии когато са на власт започва да властва беззаконието. Всеки ден убийства, кражби, катастрофи и разбира се специалитета на комунистите-фалиране на банките и ограбване спестяванията на хората. Как не го разбраха 80 % от тъпите пенсионери, които още си мечтаят за ТКЗС-тата и гласуват като зомбирани за тази престъпна партия.
3
4
 
20
 
! Отговори
ПОЗОРНО и ДОЛНО! преди 9 години
Вчера го казах;Още не изстинал трупа на машиниста и вече тия другари болни-болшевики го Осъдиха!Без право на защита типично за обучени терористи-главорези от стогодишната им майка кърмилница бкп_бсп!В България всеки е виновен до доказване на противното!!!В Европа и по света е обратното,първо се събират неоспорими доказателства от компетентни органи,при нас липсват именно ТЕЗИ КОМПЕТЕНТНИ ОРГАНИ.Но пък затова си имаме вп.НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ОТ ЦЯЛАТА НИ ДЯВОЛСКА УПРАВА ВСЕ ДОВОЛНИ ХОРА изд.присъди...
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Електората на БСП краде релси , а шефовете на БСП крадат пари от банките. Лика прилика са си.
1
1
 
4
 
! Отговори
DE преди 9 години
nqmame infrastruktura , ni p1ti6ta ni relsi , #Riptransportbg tragediq , dokoga 6te se tyrpi towa , nqma nikakwa motivaciq v horaza za ni6to , totalna degradaciq , da jiwee na toni storaro sina i te twa e