Събарят 8 опасни къщи в ромската махала "Максуда" във Варна

Роми се самонастанили в постройките общинска собственост
1
Събарят 8 опасни къщи в ромската махала "Максуда" във Варна
Снимка: архив, БТА

Започва събарянето на 8 къщи в ромската махала „Максуда“ във Варна.

Постройките са общинска собственост и живеещите в тях са се самонастанили, уточняват от районното кметство. Заповедите за освобождаването им са били връчени на 4 юли и в петък е изтекъл срокът за доброволно напускане и изнасяне на вещите.

Още по темата
Ако се констатира, че това не е направено, ще започне принудително изземване.

Сградите, които ще бъдат съборени, са освидетелствани като опасни. Те са отчуждени в периода 1988-1990 г., а бившите им собственици са били обезщетени.

Къщите се намират на улиците „Страцин”, „Кап. Райчо”, „Бяла черква" и „Черешово топче". На адресите са регистрирани общо 77 души. Събарянето ще започне от къщата на ул."Страцин" № 15.

В петък е изтекъл и срокът за доброволното събаряне на 51 незаконни постройки, разположени край дерето между улиците „Георги Пеячевич" и „Д-р Иван Селемински”. Няма постъпили жалби и предстои да бъдат връчени заповеди за принудително събаряне.

Събарянето на незаконни и опасни постройки във Варненско започна активно след пороя, който взе 13 жертви в квартал „Аспарухово“, сред които и деца. В Добрич при наводнението почина един човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари