Събират пари за паметник на Георги Калоянчев в Бургас

Необходими са около 80-90 хиляди лева
6
Събират пари за паметник на Георги Калоянчев в Бургас
Снимка: Булфото, архив

В Бургас започна кампания по набиране на средства за изграждане на Георги Калоянчев. Инициативата започва с прожекция на филм тази вечер с участието на актьора, съобщиха от пресцентъра на общината.

Филмът ще се прожектира на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

Инициативата за набирането на средствата е съвместна на общината, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците в Бургас и други.

Община Бургас вече е определила място на скулптурата - пред Летния театър в Морската градина на града. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура, в реалния ръст на актьора.

Роденият в Бургас Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, която току-що е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

За автор на проекта е избран Георги Чапкънов - Чапа. За скулптурата ще са необходими около 80-90 хиляди лева, уточняват от общината.

Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи - музикални концерти, театрални постановки, благотворителни спортни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
ЗАБРАВИ преди 9 години
ДЪРЖАВАТА ДА МУ НАПРАВИ ПАМЕТНИК,НАРОДЕЦА НЯМА ЖИВЕЦ!ЩЕ СИ ОСТАВЯ АЗ ДЕЦАТА ГЛАДНИ,ТА ДА ДАМ ПАРИ ЗА ПАМЕТНИК,ТИ ЛУД ЛИ СИ!
5
3
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Много просия в България, много нещо...Все още на много по-заслужили от Калоянчев няма изграден паметник. И той бе един от легенджиите около бай Тошо. Иначе като артист пасваше на народа, почти като Митко Бомбата.
4
0
 
1
 
! Отговори
rado преди 9 години
tova nqma za6to da se obsujda daje,trqbva da bude napaven takuv pametnik,daje ako moje oniq parcel det se karat ve4e 20-30 godini za nego ba6 v centura da se napravi v park s pametnici na izvesni burgazlii i bulgari
3
1
 
7
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ПРЕКРАСНА ИДЕЯ Е ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПАМЕТНИК НА Г. КАЛОЯНЧЕВ В БУРГАС!НО АКО АЗ БЯХ АВТОР НА ПРОЕКТА ЩЯХ ДА ГО НАПРАВЯ БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ. 1. ЗАЩОТО КАЛОЯНЧЕВ ЗАСЛУЖАВА ТОВА.2. ЗАЩОТО, ТАМ ЩЕ СТОИ НАПИСАНО МОЕТО ИМЕ КАТО АВТОР НА СКУЛПТУРАТА И ЩЕ СЪМ ГОРД, ЧЕ СЪМ ОВЕКОВЕЧИЛ ТОЗИ ГЕНИЙ - ГЕОРГИ КАЛОЯНЧЕВ.ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И ТАЛАНТА МУ.
2
0
 
3
 
! Отговори
void преди 9 години
"В Бургас започна кампания по набиране на средства за изграждане на Георги Калоянчев." ...Нямам думи. И Вазов също няма. Затова от утре започвам да изграждам Алеко Константинов за да го питам какво мисли по въпроса.
1
0
 
11
 
! Отговори
художника преди 9 години
За автор на проекта е избран Георги Чапкънов - Чапа. За скулптурата ще са необходими около 80-90 хиляди лева ???------------------------------А Чапа ще участва ли с доброволен труд? И без това негово произведение ще стои на обществено място и ще му прави безплатна реклама. Тая статуя да не е от злато бре???Едни ще събират пари доброволно, за да направят богат друг- пак доброволно!