Работници на "Автомагистрали-Черно море" протестираха отново

Те блокираха за кратко главния път София-Варна край Шумен
22 юли 2014 14:24, Анисия Иванова
0
Работници на "Автомагистрали-Черно море" протестираха отново
Протестът на "Автомагистрали-Черно море". Снимка, архив БТА

Около 200 служители на фирма "Автомагистрали-Черно море" днес отново блокираха за 30 минути кръговото кръстовище на 7-ми километър по главния път София-Варна край Шумен.

Хората протестират заради неразплатени пари от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" за строителството на участъка от пътния възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус", както и за неизплатени заплати.

Още по темата
Хората са крайно разочаровани от състоялата се среща вчера в София с председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.

Синдикалният лидер Господин Янков определи срещата като неползотворна, защото шефът на АПИ не се е ангажирал със срокове за изплащането на дължимите пари за строителството на АМ "Хемус".

 „Г-н Чайков най-общо казано знае три думи - нямам пари, не знам, не мога’’, заяви Янков.

Днес по обещание от миналата седмица на инж. Чайков се очаква в дружеството да постъпят 2 400 000 лв. от АПИ.
С 600 000 лв. ще бъдат изплатени заплатите на служителите за месец май. Остатъкът ще се използва за погасяване на задълженията към подизпълнителите, които не са получили нито лев от началото на годината, уточни Янков.

Строителите днес дори направиха дарителска акция и събраха няколко шепи жълти стотинки, които да изпратят на агенцията като символ на подаянията, с които държавата се опитва да им замаже очите.

Единственото, което ни остана, е да чакаме смяна на правителството, каза финансовият директор на "Автомагистрали-Черно море" АД Петя Стоянова.

Сряда и четвъртък работниците остават в стачна готовност. Евентуално в петък ще се протестира ефективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: шуменпротестработници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари