"Внучета назаем" ще помагат на габровски баби и дядовци

По проекта "Приеми ме на село" може да се кандидатства във Facebook
22 юли 2014 20:17, Анисия Иванова
1
"Внучета назаем" ще помагат на габровски баби и дядовци
Снимка: Община Габрово

Набират се „внучета назаем” за участие в инициативата „Приеми ме на село – създаване на мрежа от приемни села в България”. Съобщението за проекта е публикувано на сайта на община Габрово.

Идеята е баби и дядовци от габровски села да си вземат внучета назаем за няколко дни. Кандидат-внучетата могат да  момичета и момчета, които нямат баби и дядовци на село. Изискванията са юношите да са на възраст между 15 и 29 години и да заявят своето желание на  страницата на проекта „Приеми ме на село”.

"Внучетата назаем" ще изживеят 5 дни на село в пасторална идилия. Селата, които ще приемат децата, са Новаковци и Стоевци.

Бабите и дядовците „под наем” ще ги научат да приготвят традиционни кулинарни специалитети и ще ги запознаят с местния бит и фолклор. С тяхна помощ децата ще станеш по-сръчни, както в градината, така и в някои други непознати народни занаяти“.

Проектът „Приеми ме на село” насърчава младите хора освен приятното и забавното, да научат и нещо полезно, да похапват здравословно и да изтрият праха от забравеното българско минало. Запиши се и бъди активен, призовават от община Габрово.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Габровопроектвнучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари