Морската вода във Варна не е заразна и става за къпане

От РЗИ контролират и всички басейни, които се ползват от почиващите
Обновена: 23 юли 2014 11:14 | 23 юли 2014 10:51, Анисия Иванова
30
Морската вода във Варна не е заразна и става за къпане
Плажът във Варна през вчерашния ден. Снимка: архив Булфото

Морската вода във Варна не е заразна. Това каза пред БНТ д-р Светла Станева – и.д. директор на Регионалната здравна инспекция в града. Тя обясни, че здравните власти  провеждат засилен мониторинг извън планираните проверки заради интензивните валежи.

Нямаме основание да ограничаваме ползването на морските води за къпане, защото всички изследвания показват стандартни резултати, добави тя.

Още по темата
Във връзка със забраната за къпане, наложена в началото на юни в морето около Офицерския плаж, експертът обясни, че ограничението е било в много ограничена зона. В момента експертите изследват откъде е дошло замърсяването, уточни тя.

Тогава в изследваните проби се установиха завишени стойности на ешерихия коли и чревни ентерококи.

До момента в РЗИ-Варна има регистрирани и по-малко чревни инфекции в сравнение с другите години по това време, допълни още тя. За да се избегнат рисковете от заболяване, хората да купуват храна от безопасни места и да предпочитат бутилирана вода, препоръча д-р Станева.

Във връзка с информацията за завишен брой на болестите, предавани по полов път при ползване на басейн, експертът обясни, че няма пряка връзка между по-големия брой регистрирани болни от полови инфекции и ползването на басейните.

„Както контролираме морската вода, контролираме и всички басейни, които се ползват от почиващите. Имаме единични отклонения, веднага предприемаме необходимите мерки“, каза още д-р Станева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Варнакъпанерзи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
Е пък за бурсенският плаж да не говорим :пясък - като бетон с въглища и същите фашкии вътре !!? Биби им замаза пътищата и те се мислят за град
16
0
 
7
 
! Отговори
Харалампито преди 9 години
Повече от 10 години не ходя на градските плажове. Водата винаги има един мътен и мазен отенък и ме е гнус да влизам в морето. За другите не знам. Съвсем различно е положението по плажовете далеч от населените места.
15
0
 
9
 
! Отговори
Ачо преди 9 години
Поздрави от Халкидики
14
13
 
3
 
! Отговори
градски преди 9 години
Плажа си е супер, който е ходил знае. Има си експерти които редовно проверяват водата. А тези които само мрънкат и повтарят че било мръсно, сигурно не са доближавали плажа през последните десет години, щото чули навремето от комшийката че било зле. :)
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е-е-е ,че аз редовно си пълня от там дестилирана вода бре :))
12
0
 
13
 
! Отговори
мм преди 9 години
не само, че не заразна, не само, че става за къпане, ами става направо за пиене
11
1
 
7
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Като гледам снимката или ни е върха морето или плажовете ни са бетонирани. Каква почивка в тая тълпа ...
10
2
 
10
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Ако ще от бира да е морето не стъпвам на плаж дето чадъра е 30 лева, водата 6, паркинги няма но има частни паяци, *** плуват до мен в морето, а хората са налягали един връз друг като в японско метро.
9
4
 
16
 
! Отговори
Моля преди 9 години
Варненски централен плаж е невероятно мръсен...за неподдържаната първа алея да не говорим...дупки, мръсотия, на тротоара паркирали автомобили на алеята движещи се. Това че туризмът се изтегли на юг не е случайно! Варна е един много занемарен град, а варненци са селяни от класа. Вместо да си оправят ***, гледат в паничките на София и Бургас!
8
11
 
5
 
! Отговори
Дария преди 9 години
Много е хубава водата, плажът е в отлично състояние, доста по-добре от предходни години, а и има и нови атракции. Проблемът е гадното време, което напоследък не ни оставя да се радваме на лятото. Хубавото е, че август се очертава слънчев и топъл и без валежи. Имаме да наваксваме.
7
2
 
18
 
! Отговори
h преди 9 години
Някои ходи ли на почивка на черно море още?
6
1
 
12
 
! Отговори
Ели преди 9 години
Е,то остава да кажат че е негодна,да не са луди,никой няма да стъпи там;)
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрита сред растителноста над централния плаж във Варна има една огромна тръба,от която по естествен начин се излива познайте какво и познайте къде
4
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 9 години
Уауу, какъв е този девствен, екзотичен и романтичен плаж на снимката? Подходящ както за усамотение на влюбена двойка, така и за конна езда или спийдминтон.
3
6
 
13
 
! Отговори
Ало редакцията преди 9 години
Значи сега ви го обясним, с уточнението, че статията ви не сме я чели предвид заглавието.Морската вода, морската пичове, не е за къпане. Никъде по света. Тя е за плуване. Ние хората "от морето" както обичате да ни наричате, не се къпем със солена вода. Сега ви обясня и друго. На море не се ходи. Исус е ходил на море и са го разпнали за твърденията му. Ходи се на плаж. И една бележка. Басейните, които вие наричате "плаж" са басейни. Плажа е песок, у лево море, у десно гора или път.
2
4
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Мале мале мале била почти годна мале мале мале мале!
1
4
 
2
 
! Отговори
до б.и преди 9 години
Оня смръдльо спеца по ПТП ако влезне ще видите