32 лв. средна сметка за ток през юни в Западна България

Сумата е около 6% по-ниска в сравнение с юни 2013 г.
24 юли 2014 11:52, Анисия Иванова
8
32 лв. средна сметка за ток през юни в Западна България
Снимка: архив Булфото

Средната сметка за ток в Западна България през юни е 32 лева, а средното потребление е 196 КВТч, съобщиха от ЧЕЗ България.

Сумата е с близо 6% по-ниска в сравнение с юни 2013 г., когато потребителите са платили 34 лева при по-малка средна консумация - 194 КВТч, уточняват от дружеството.

По техни данни въпреки нарасналата консумация през настоящата година средната сметка е по-ниска поради трикратното намаление на цената на електроенергията през 2013 г.

Тази година компанията поставя основен фокус върху възпитаването на децата в принципите на енергийната ефективност. В периода февруари-април тя е организирала поредица от обучителни беседи на тема "За децата и енергията” в училища в Западна България.

Съвети за намаляване на консумацията на електроенергия през лятото клиентите на ЧЕЗ могат да намерят на официалния сайт www.cez.bg, в секция „Енергийна ефективност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: токЧЕЗ Българиясметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Топлофикация са много по - голям грабител от който и да е от операторите на електроенергия
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу МОНОПОЛИСТИТЕ и МОНОПОЛА !!!!!!!!!!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу МОНОПОЛИСТИТЕ и МОНОПОЛА !!!!!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Погледнах в сайта на ЧЕЗ. Моята сметка е с 3 лв. по висока от същия период 2013 г. Но това не е толкова важно, 2-3 лв. нагоре(надолу) в сметката не се чувстват. Лошото е че са заложени бомби със закъснител. НЕК на практика е фалирал и сметката ще я платим ние клиентите.
3
1
 
3
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Много ***, много нещо, ей! Аз 32 лева не съм плащал от бай-Тошово време, а климатик никога не съм имал. Под 50 лева не съм падал последните 10 години и то лятото. А сме само двама човека :) Навремето бяхме 7 калпака на едно място и плащахме 25-30 лева ток. Егати демокрацията, егати чудото.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да шоково намаляване на сметката с 072% след което следва планово поскъпване с 20% - пазарна икономика по рубладжийски!
1
1
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"в сметките за ток за този месец ще се появят два нови реда-за балансиране при разпределението и за балансиране при снабдяването.Това е първата стъпка за завръщането на добавките преди големия взрив на цените на тока."А след юли?Върху кого ще се излива гнева от по-високите сметки?Кой ще излезе от тази мръсотия с чисти ръце и кой ще обере негативите после?Сега мълчим,а точно сега тези,които ни вкарват в студена зима трябва да дават обяснения-кое налагаше намалението и кое налага сега увеличен