Данъчните активно проверяват Южното Черноморие

Над 550 са проверките за 10 дни, има скок на отчетените обороти
Обновена: 24 юли 2014 15:10 | 24 юли 2014 15:10, Анисия Иванова
4
Данъчните активно проверяват Южното Черноморие
Снимка: архив Булфото

Повече от 550 проверки по Южното Черноморие са извършени през последните 10 дни от инспектори на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас.

От НАП-Бургас уточняват, че целта на контрола не е да се съставят актове на всяка цена, а да се изведат на светло в максимална степен реалните обороти.

Засиленият контрол в разгара на летния туристически сезон по Южното Черноморие е имал дисциплиниращ ефект, се посочва в съобщението. Във времето след 17.30 ч. оборотите, отчитани от фискалните устройства и предавани дистанционно до НАП, са отбелязали ръст.

"Следим внимателно и работодателите да заплащат пълния размер на положения труд, единични са случаите на наети сезонни работници без писмени договори", каза началникът на отдел "Оперативни проверки" в НАП-Бургас Стефан Банкин.

Най-честите нарушения, установени при проверките, са неиздаване на касови бележки и разлики между касовите наличности и отчетеното на фискалните устройства.

От приходното ведомство уточниха, че проверките ще продължат и през следващите месеци, работното време на проверяващите е 24 часа в денонощието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: бургасНАПпроверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 9 години
ПРОВЕРЯВАТ НА КОЙ КОЛКО ПОВЕЧЕ ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ И ЧАНТИТЕ...
3
2
 
0
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Чуждестранните финансови анархисти не плащат никакви данъци ! За това трябва да се свалят това лято по няколко кожи от гържа на дребните ресорантьори по морето които плащат наеми на шуранайките на крадливи политици.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те това е работа - да те командироват през лятото на море
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво проверяват?! там всички са баджанаци!