Животните във варненския зоопарк приемат нормално жегите

Храната им в горещините е по-лека
1
Животните във варненския зоопарк приемат нормално жегите
Снимка: Impact Press Group

Животните във варненския зоопарк приемат нормално високите температури, които тормозят града ни през последните дни. Това съобщи за информационна агенция „Черно море“ директорът Иванка Стоянова.

Жегите не са чак толкова големи, а освен това тези температурни стойности не са нещо ново за нашите питомци, допълни Стоянова. Тя каза, че в нашия зоопарк няма практика, както в други, в клетките да се слагат големи ледени късове, които да разхлаждат животните.

Питаха ме наскоро дали мечките се къпят по-често в жегите. Аз отговорих, че мечките непрекъснато се къпят. Нищо извънредно не се е случило, категорична е Иванка Стоянова.

През летните месеци животните в зоопарка на морската столица минават на специална диета. Храната е по-лека, съставена от елементи, които да помагат на питомците през тези месеци, уточни тя.

Не си мислете обаче, че даваме на хищниците зеленчуци. Това е немислимо. Тези животни си искат своето, успокои Иванка Стоянова. Според нея храненето на питомците в зоопарка винаги се съобразява със съответния сезон и какво им е нужно  като хранителни вещества.

Камилата почина още в края на миналата година. Така Стоянова отговори на питане на посетители защо не виждат екзотичното животно в клетката му. Причината за смъртта на камилата е заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: зоопаркжегаВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Основното преди 9 години
А бира?