Намериха втора жертва на потопа в Габровско

Кучета на БЧК дириха трупа на изчезналия във Враниловци мъж
Обновена: 30 юли 2014 15:35 | 30 юли 2014 14:40,
7
Намериха втора жертва на потопа в Габровско
Снимка: архив Булфото

Спасителни екипи откриха трупа на изчезналия след наводненията в Габровско мъж. Това съобщиха от МВР.

Още по темата
39-годишният мъж от село Враниловци бе в неизвестност от понеделник, когато силният порой се изля в района. Тогава загина майка му Добрина Иванова. Тялото на 61-годишната жена беше намерено край моста в село Враниловци надолу по поречието на реката.

В търсенето на издирвания мъж се включиха и кучета на Българския червен кръст.

Тялото на мъжа ще бъде транспортирано за аутопсия в областната болница в Габрово след като завършат процесуално-следствените действия.

Във Враниловци, което пострада най-сериозно от наводненията, са засегнати най-малко 40 къщи. Хората в тях ще получат еднократна помощ от 325 лева.

Освен Враниловци сериозно пострадаха и селата Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Там също бяха наводнени приземни етажи на къщи, пороят отнесе коли и селскостопанска техника.

От общинския щаб по сигурността съобщиха, че продължава почистването на наноси, паднали и изкоренени дървета и клони, възстановява се проходимостта на пътищата. Днес при разчистването на отломките от бедствието  помощ на аварийно-спасителните екипи са се включили и доброволци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
АЛАБАЛА преди 9 години
До TURCHINАко можеш да го спретнеш и на горе-долу турски език,ще става.Ама не го знаеш,нали?Само нервиш хората *** нещастен!!!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
men преди 9 години
от пристанище бургас всеки ден заминават кораби с дървесина. откакто затвориха кремиковци освен китайски трошки навътре и дрървесина навън друго нема (дрогата на управляващите хунти не се брои естествено). да продължава сечта да видите какво ще става, ще се редуват наводнения и суша.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да ги прости, горките!