Паяците вдигат избирателно коли във Варна, смятат общинари

"Защо не се вдигат лъскавите автомобили", попита съветник
14
Паяците вдигат избирателно коли във Варна, смятат общинари
Снимка: архив Булфото

“Общинските паяци вдигат избирателно коли във Варна.” Това заяви местният народен избраник Огнян Къчев по време на заседанието на постоянната комисия “Обществен ред и сигурност” към Общинския съвет в града. “Защо не се вдигат лъскавите автомобили от бул. “Мария Луиза” и бул. “Княз Борис I”, попита той, цитиран от информационна агенция „Черно море”.

Още по темата
Андрей Василев от Политическа партия “Движение Нашият град”, който е представител и на концесионера на Алея първа, обърна внимание, че от началото на сезона не е виждал служители на общинска полиция и на “Паркинги и Синя зона” на Крайбрежната алея в морския град. “Там има изградени паркоместа, въпреки това всеки спира, където си иска, и стават огромни задръствания”, отбеляза той. “Представете си какво ще стане, ако се наложи специализиран автомобил да реагира по спешност на сигнал от алеята”, запита риторично Василев.

Шефът на “Паркинги и Синя зона” Младен Иванов отговори, че ръководеното от него общинско предприятие разполага едва с две репатриращи средства тип “паяк”, като едното от тях е перманентно развалено. Той призна, че откакто е поел дружеството, не е била реализирана нито една акция на Крайбрежната алея.

Кметската администрация да направи проверка на всички сигнали за неправилно паркирали автомобили на тротоарите и зелените площи във Варна, както и за неправилно поставените знаци в града, изискаха още съветниците от комисията “Обществен ред и сигурност”.

Решението дойде по предложение на общинския съветник Огнян Къчев.

Съветниците изискаха от кметската администрация да предприеме и мерки за обезопасяването на тротоарната площ чрез поставянето на колчета, след което да внесе доклад за свършеното.

Повод за решението стана сигнал от Огнян Къчев за нуждата от обезопасяване на тротоара на кръстовището на бул. „Ген. Колев” и ул. ”Братя Миладинови”. По думите на съветника там редовно паркират автомобили и стават катастрофи, тъй като знакът за пешеходна пътека не се вижда добре, защото е закрит от дърво.

„Подобна е ситуацията и с района на пешеходната алея до ЦДГ 15 „Гълъбче” в квартал „Левски”. Трябва да се вземат мерки, освен да се обезопаси и да се преместят знаците на по-видими места”, коментира той.

Владимир Тонев от "Движение Нашият град" поиска по-строг контрол и по-солени санкции за автомобилите, които паркират на зелени площи. По думите му сегашната глоба от 20 лева не притеснява водачите, които нарушават закона. Той пожела да се проучи действащата законова и нормативна уредба за налагане на санкции чрез поставянето на фишове директно на стъклата на автомобилите, по английски маниер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: общинаВарнапаяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
анонимна българка преди 9 години
И ПИТАМ. А ЗАКОННИ ЛИ СА ПАЯЦИТЕ В ПАЗАРДЖИК.? ФИРМАТА Е НА ИМЕТО НА ЖЕНА НА 80 ГОДИНИ ОТ ПАНАГЮРИЩЕ.И ТУК ИМА ИЗБИРАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА КОЛИТЕ.П ОВЕЧЕ ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ТАЗИ ФИРМА СА СЛЕПЦИ ЗА ДЖИПОВЕТЕ И ДРУГИТЕ "ТЕЖКИ КОЛИ". ИЗБИРАТЕЛНО ПОДМИНАВАТ МЕСТАТА КЪДЕТО СА ПАРКИРАНИ.
11
0
 
3
 
! Отговори
Варна,морето,сините преди 9 години
И във Варна се гонят избирателно хора от общински жилища за да бъдат настанени свои хора. Кметовете на райони не се спират пред нищо, дори 84-годишна парализирана жена може да бъде изгонена от жилището, което редовно си плаща. И не дължи такси за ток,вода и телефон.
10
4
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Паркинги има, но са платени... А нашенецът винаги е бил тарикат и паркира както му дойде, само и само да не се бръкне левче-два. Затова трябва с паяците!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са нагли общинарите искат глоби да си пълнат гушите, а не са осигурили 1 парко място в центъра. Като имаше предложение да разрешат да се ползва общинския паркинг всички гласуваха против. Обаче сега искат да глобяват данъкоплтците. Скоро идват избори !
8
1
 
4
 
! Отговори
Гиганта преди 9 години
Има издадено съдебно решение, че паяците са незаконни ! Може да ги съдим.
7
7
 
7
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Аз съм виждал и нови коли да вдигат. Просто паяците са само два, което си е абсурдна цифра при толкова нарушители. Особено сега лятото като се напълни с народ от "провинцията", който си паркира където свари.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
веднага ти давам отговор "... тука е така..."
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то на лъскавите возила и чистачките бият. Страх дупе пази.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом е лъскаво возилото, има голяма вероятност да няма пари да си плати глобата.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наши".Точка.
2
0
 
10
 
! Отговори
Невен преди 9 години
В София пък избирателно невдигат коли. Примерно, ако нарушителя е пред държавно/общинско ведомство вероятността да е "свой" е голяма и не ги закачат, а според мен баш от там трябва да започва чистенето ...
1
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то има ли паяк?! Никога не съм го виждала в действие. хахах