В Ямболско умъртвяват принудително животни заради "син език"

Стопаните ще бъдат обезщетени
5
В Ямболско умъртвяват принудително животни заради "син език"
Снимка: архив, БулФото

От утре започва принудително умъртвяване на болни от "син език" животни в 14 села на общините Елхово и Болярово, съобщи директорът на Областната служба за безопасност на храните Здравко Иванов.

Още по темата
Болестта се разраства много бързо, за два дни животните, които проявяват признаци на заболяването, са се увеличили четири пъти и вече са 80, от които 18 са умрели.

Засега официално са обявени само две огнища на "син език" в Ямболска област за две говеда в селата Межда и Малко Шарково, които са заразоносители, но не са болни от "син език". Чакат се лабораторните изследвания
на останалите болни овце и крави, предаде БТА.

Всички стопани на умъртвени или умрели от "син език" животни ще бъдат обезщетени. Умъртвяването ще става по хуманен за животните начин. Ще се извърши дезинсекция на всички животновъдни обекти, в които е установена заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ямболБАБХсин език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
какво чудо настана в БГ за пследните 20 -25 год. .то не бяха чуми сини пъпка езици и кво ли не.Навремето нашите дядовци като е нямало такава медицина как са успявали да не допускат заболявания на животните.Недопустимо е при съвременна медижина да се разпространяват заразни болести .с това сецели наред с животните да уништожат и БГ.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно заглавие. Все едно ако не бяха болни щяха да им позволят доброволно да се самоубията или да умрат от старост.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бъмзи