Нормализира се обстановката след пороите

На места в Северозападна България са паднали 100 л/кв. м
Обновена: 2 авг 2014 09:19 | 2 авг 2014 09:11, Веселина Йорданова
6
Нормализира се обстановката след пороите
Наводнението във Врачанско. Снимка: БулФото

Обстановката в страната се нормализира след поройните дъждове, които наводниха приземни етажи, затвориха пътища и повишиха нива на реки и язовири в Северозападна България. На места падналите количества валежи са били над 100 литра на квадратен метър, съобщи Нова телевизия.

Още по темата
На територията на област Враца се очаква повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. Съветват се жителите в посочените райони да бъдат с повишено внимание, да изпълняват разпорежданията на органите на реда и изпълнителната власт.

При необходимост от евакуация и от извършване на спасителни дейности, да подават сигнали на телефон 112.

Продължава да е в сила бедственото положението за седем села от община Родопи, Пловдивско – Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и с. Дедево.

Подготвя се алтернативен път, но работата по него вчера спря, защото в района отново заваля проливен дъжд. В момента единствената връзка до селата е черен път с тесен мост.

От вчера следобед с. Храбрино и с. Дедево са без вода заради прекъснат водопровод. Частично е разрушена и уличната инфраструктура в с. Габровница, община Монтана.

В Белоградчик улиците в по-ниските части на града са затрупани с чакъл и пясък от стичащите се от високите зони води.

Под наблюдение е язовир Дъбравка. Язовир "Скомля" прелива. На стената на язовира с дължина 60 метра бяха поставени чували с пясък като допълнителна защита в случай, че дъждовете продължат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво бедствено положение може да има в Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и с. Дедево, след като тези села повечето са на баир и не могат да се завиряват.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нормализира се, те селата и без това си бяха като след потоп и преди това.
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОМОООЩ, ЯНКИИИ!!!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма самолети, които да пръскат с кемтрейлс! Няма! Няма и това е! Ама и доматите едни евтини на пазара, и колко грозде ще имаааааааааа........................аааааааа(тука ехото вече го поемааааааа)!!!!! А какъв глад и болести не ни очакваааааатттт! Ама той нрода е добрееееее в условията на ДЕМОКРАЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!!!