Бяла черква на бунт срещу роми: Ще стигнем до крайност!

Жандармерия и полиция пазят заради напрежението в градчето
Обновена: 19 авг 2014 15:10 | 19 авг 2014 10:06,
148
Бяла черква на бунт срещу роми: Ще стигнем до крайност!
Наскоро жандармерия охранява ромски бунт срещу събарянето на незаконни къщи в Стара Загора. Снимка: архив

Жителите на Бяла черква се вдигнаха на протест срещу няколко ромски семейства с искане да бъдат изселени от градчето. Напрежението тлее от няколко години, но ескалира преди десетина дни. Тогава става бой в местната дискотека, един от младежите в града е сериозно ранен, пребит от свои връстници от проблемните фамилии. Според хората в града те размахвали пистолет и ножове. Набедените пък отричат да са виновни и твърдят, че истината е точно обратната – те са жертва на побой.

От снощи жителите на Бяла черква са на улицата. Заради напрежението в градчето има жандармерия и постоянно полицейско присъствие. „Готови сме да стигнем до крайност. Ако те не се махнат, ние ще ги махнем“, каза хората в репортаж на Нова телевизия.

Още по темата
Един от жителите на града разказа, че ромите от скандалната рода ходят с брадви и ножове, имат и газов пистолет. Друг се оплака, че са измамили майка му при саниране на къщата, а собственичка на магазин разказа, че две момичета откраднали рокля.

Кметицата Албена Тодорова разказа, че ромските фамилии са се заселили в града преди четири-пет години. „В началото всичко беше спокойно, но после станаха агресивни“, обясни тя. Тодорова разказа, че е ходила да им прави забележки многократно, но без резултат. „Аз не съм на тяхна страна, защото не спазват закона“, каза още кметицата.

Тя обясни и че ромските фамилии са обвинявани за изнасилвнаия в Павликени, където са живели преди това. Тяхната общност ги била изгонила от там. Те се преместили в село Върбовка, но били изпъдени и от там.

Хората от набедения клан отрекоха това и обвиниха кметицата, че е настроена против тях, защото отказвали да гласуват за нея. Те призоваха полицията да провери домовете им и обявиха категорично, че нямат брадви и ножове. Един от тарторите им призна, че има газов пистолет и стрелял с него в дискотеката. Пистолетът обаче бил регистриран в полицията, а той стрелял във въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ama chakaite sega, mnogo romski semeistva jivushti v selo Bqla cherkva, sa protiv romska familiq! Neznam koi kolko e gledal novinite no az povecheto vqrvam na ochite si ot kolkoto na sluhove!!!
82
0
 
17
 
! Отговори
Ко Не преди 9 години
Къде са футболните запалянковци, когато ти трябват .Никаква организация ......
81
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е колко пъти се местят. Как така отиват някъде и се заселват. Кой им дава разрешително да си строят къща ??И не се ли проучва от къде идват.На тези гледат ли им личните карти с адрес ??
80
0
 
19
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
В началото всичко беше спокойно, но после станаха агресивни и нагли. винаги се получава така с "проблемните фамилии", защото те възприемат цивилизованото и толерантно отношение към тях, като признак за слабост и покана за безчинстване и самоуправство. "Те призоваха полицията да провери домовете им и обявиха категорично, че нямат брадви и ножове" сигурно и вилици, и лъжици нямат. партиите заиграващи се с "проблемните фамилии" за да печелят гласове са по-голямото зло, отколкото "пробл. фам."
79
0
 
19
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Premestete gi v Pernik :-D
78
1
 
23
 
! Отговори
До HLC преди 9 години
Никой няма нищо против ***, които работят.Незаконно постройки не бива да се търпят, няма значение кой е собственикът. Заради такива строежи се случват нещастия, и освен това, никой не е над законаПечеленето на пари, макар и чрез честен труд, без обаче да се декларират доходите, с цел да не се изпуснат и соц.помощи, си е чист грабеж. Тук няма какво да коментираме. Който го прави, не се е интегрирал в българското общество и гледа на това общество като на враждебен обект,подлежащ на грабеж
77
3
 
14
 
! Отговори
До 107 преди 9 години
Републиката ни била ислямска?! Защо бе, човек?
76
0
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Ако и полицията и съда си вършат работата по същия начин: само да записват кой какво казал, нищо полезно няма да излезе. Трябват доказателства от свидетели и виновните да ги съдят по късата процедура. Само това ще респектира хулиганите и ще успокои хората.
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах по една от телевизия репортаж сутринта. Даваха и двете страни по т.н. конфликт. Само не разбрах кои са ромите?
74
0
 
18
 
! Отговори
до 109 преди 9 години
Право казваш, но ако помолим *** да не пУбликуват и постовете, пълни с правописни и граматически грешки, ти и един няма да си видиш, синко.
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BG Момче, бива ли такива исказвания да направиш, а да пишеш на "Маймунски"Предложение към администраторите, моля не побликувайт комнтари не написани на кирилица!!!
72
1
 
27
 
! Отговори
бялата смърт преди 9 години
Не е мой проблем , проблем е на държавата , а държава няма , така , че пак не е мой проблем да му мислят специалистите от София , как си въртят икониката , белите се махаме , щом са евтни на брашното и скъпи на триците моля моля , внасяите си хора от където можете и спрете с мизерните си заплати , че сте за смях и пред китайците.
71
0
 
42
 
! Отговори
jan преди 9 години
Продажната прокуратура ще унищожи още едно градче.
70
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички българи трябва да се вдигнат срещу безобразията на *** и неадекватната полиция, за да не се стига до Катуница 2.Браво на жителите на Бяла Черква.
69
2
 
48
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Знаете ли коя е най успешната Интеграция за всички без изключение от етнос или вероизповедание????ЗАКОНА и неговото прилагане и реално работещите Институции, които го прилагат!Държава, като нащата в която престъпниците - без значение но тяхния социален статус - се чувстват безнаказани, винаги ще тлее социално напрежение.
68
7
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
А наесен Станишеу като поиска 700 000 подписа от Цв. Кънчев,от къде матриал,А . Требе си електорат брат,нема лабау. СПОКОЙНО БРАТЯ,КОМУНИЗЪМ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ.ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА ИДААТ.ПУТИНОЦИГАНИЗАЦИЯТА НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА.
67
0
 
33
 
! Отговори
Antonim преди 9 години
До ЗнаещВ Орландовци вече има пострадали - двама младежи са нападнати и са им откраднали заплатите. Поне за тях знам, а за колко не знам ...
66
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво значи интеграция - ами вземете ме мен да живея във вашите имоти: аз ще спазвам всички закони и ще работя, освен това ще плащам данъка на имота ви и всички разходи за ток и вода, ще се размножавам и ще наследят моите деца вашите имоти, а вашите бездетни деца - на улицата, след като вие умрете. И всичко това е законно. Съгласни ли сте с такава интеграция ? Което не искате да стане с вашето семейство, защо го приемате за нормално да се случи с държавата ни ? *** нация !!!
65
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'изселването' е най-голямата глупост...къде ще ги заселите? при други нещастни хора? до следващия инцидент или убийство? просто трябва полицейски участък във всяко населено място, зверски закони за посягане срещу полицай, особено от тълпа и нещата ще си дойдат на мястото...и да не ми излизат с обяснения, че нямало пари за заплати. имат за мерцедеси и продават земи за газостанции, ще намерят!
64
0
 
37
 
! Отговори
От 93 преди 9 години
Когато минавам покрай такива пришълки, те ме оглеждат любопитно, подчертано недружелюбно и неодобрително - летните ми рокли са скандални от тяхна гледна точка и нищо чудно скоро да ми дадат да разбера, че не е желателно да ги дразня с присъствието си по "техните" улици.