Прокуратурата: Няма как да се изселят ромите от Бяла черква

Обстановката в града вече е спокойна
Обновена: 19 авг 2014 13:58 | 19 авг 2014 13:41,
97
Прокуратурата: Няма как да се изселят ромите от Бяла черква
Снимка: архив Булфото

В законодателството няма текст, на базата на който ромските фамилии, срещу които се вдигнаха жителите на Бяла черква, да бъдат изселени от града. Това обявиха от прокуратурата във Велико Търново, цитирани от БТА.

По-рано днес хората от Бяла черква за пореден път излязоха на улицата с искане четирите ромски фамилии да бъдат изселени. Напрежението в града тлее от години, но ситуацията ескалирала преди дни, когато местен младеж бил пребит в дискотеката от негови връстници от ромските фамилии.

Още по темата
За изселването на проблемните семейства настоя днес и кметът на Бяла черква Албена Тодорова пред председателя на Окръжната прокуратура във Велико Търново Емил Денев.  Събрани са 700 подписа със същото искане от жителите на града. 

Обстановката в Бяла черква към момента е спокойна, екипи на жандармерията и полицията контролират ситуацията, обяви Денев. Той съобщи, че са ситуацията се наблюдава от прокуратурата, съставени са няколко преписки и е образувано едно досъдебно производство.

"Към момента сме извършили всички възможни процесуално-следствени действия, позволени от закона, за да не се провокира повишаване на напрежението", коментира Денев.

Той уточни, че недоволството на хората е насочено към 18 души, които от няколко години са се заселили в града, а през последните месеци жалбите срещу тях са зачестили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Он знае преди 9 години
В германия, ако носиш мустаци или брада и минаваш през "бял" квартал за 1 час 20 пъти ще те спрат за проверка на документи... И това е законно... има законни методи за административен натиск.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анчо ШукриАнчо, освен права имате и задължения!
72
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Господа "прокурори",по закон сте длъжни да разследвате, да повдигате обвинения на престъпниците и да ги защитите пред съда! За да могат да бъдат вкарани там, където им е мястото - в затвора!Така, че в законодателството има достатъчно текстове как тези *** да бъдат изселени в затвора!
71
0
 
6
 
! Отговори
Един преди 9 години
Скоро ще четем: Отново размирици в българския квартал в София !
70
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Има Калашников.
69
0
 
18
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Като не могат да се изселят, да се евтанизират!
68
0
 
17
 
! Отговори
муньо преди 9 години
абе къв закон в България бе мишки ?????Отиват вечерта 10 човека и ги изселват.Трябва само полицията да няма нафта в момента или нещо такова да си измислят.Нямало закон.....ще се разплача
67
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До До Рали 1 (пост 55)Не съм искала да разбуня ничий дух.Такъв закон за ромите е имало след 9 септември 44 г.Все пак се замислих и днес къде са ни толкова много националистически,патриотични партии дето чакат субсидии и точат зъби за новия парламент?Дето уж защитават българите и българското. А днес никой не се показа или съм пропуснала.Или като дойдат на власт първата работа е да се вдигат детски, помощи и майчински. Познайте на кого.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, трият ме, щото явно е публична тайна. Ще го кажа по друг начин - днес.бг е на Тихомир, Иво и Марин. Знаете ги кои са.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно трябва да се молим на Доган да оправи нещата, защото институциите той контролира, партиите му се кланят, *** се турчеят Вижте какво става последните месеци. Той докара проблема с КТБ защото шопара е негов храненик.
64
0
 
11
 
! Отговори
vb, преди 9 години
Що да ги изселват тези ***?? Достатъчно е като се укроти малко ситуацията, 50 човека с тояги да отидат и да начупят на магълите всяка става на ръцете и краката!! След това всички ще мирнат и ще бъде тишина и спокойствие!!!
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
помня действията на жандарите при Овчевата кампания във Видинско преди месеци.актове на бабите,че отиват за хляб без да си носят личните карти и на магазинера,че не си е включил фаровете.Толкуз свърши цялата шумотевица.*** си умряха от кеф.
62
1
 
7
 
! Отговори
помощ хора преди 9 години
Ако някой знае на кой е този сайт да каже така да го имам впредвид ако нещо ме ядосват.имам едни хора от Перник дето ще свършат всичко ако се наложи
61
1
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Тази прокуратура и жандармерия къде бяха до сега. Почесват се и си правят оглушки. И сега какво, ще се разхождат една седмица като купени кози и после селяните да се оправят както знаят. Лошото е, че са само стари хора, а иначе лесно ще се оправят като блокират пътищата и почнат на бой. Явно трябва изолатори за превъзпитание като неможе да бъдат изселени.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ТРИЕТЕ БЕ *** ! ВИЕ СТЕ КАТО МАГИСТРАЛНИ *** !
59
1
 
10
 
! Отговори
Бля бля преди 9 години
бля, бля, нищо не сте направили и като си тръгнете пак ще е същото! С вашето бездействие и затваряне на очите предадохте България на ***! И по-точно на крадливите и криминално проявени ***!НЕКАДЪРНИЦИ!
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** въпрос няма решение,особенно когата положението е изпуснато
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що да няма начин?Айде кой откъде е: българите в България, турците в Турция,
56
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Бяла Черква ли да се изсели?
55
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българите ни мързи даже да гласуваме,камо ли деца да гледаме