След 20 август - до 25% по-евтино море

Хотелиерите вече започват да намаляват цените
25
След 20 август - до 25% по-евтино море
Снимка: Impact Press Group

Хотелиерите вече започват да намаляват цените на предлаганите от тях услуги. Това разкри пред „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. След 20 август, както всяка година, сезонът тръгва надолу от своя пик. Затова и цените се намаляват до 20-25%, обясни експертът.

Всичко зависи от това дали има чартъри с гости, обясни Маринов. По негови думи, когато има желаещи да идват, сезонът може и да се удължи.

Преди време варненски туроператори предложиха на община Варна да заплаща свободните и незаети места в чартърните полети от чужбина към нашето Черноморие. По този начин туроператорите ще имат по-малко разходи, дори и малкото гости ще имат шанса да дойдат, ще се удължи и сезонът, бяха аргументите на туроператорите.

Това обаче е невъзможно, защото ако общината реши да помага, ще се нарушат европейски директиви за защита на конкуренцията, анализира доц. Маринов. Според него е добър вариант, ако сезонът се удължи с така наречените пакети 55+. Те са за хора в пенсионна възраст и се финансират по различни програми на ЕС.

Сега от намаленията на хотелиерите се възползват главно туристите last minute (бел. авт – последната минута). Това са хора, които буквално в последния момент - два дни или седмица преди да тръгнат на почивка, решават къде точно ще отседнат и си правят резервации, разкри Стоян Маринов. Тези гости съставляват общо 30% от целия туристопоток по Черноморието, смята експертът.

40% от туристите се записват веднага след Нова година, когато също има намаления в офертите, а другите 30% резервират легла в началото на летния туристически сезон.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: мореплажпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.