3,6 пъти скочил имиграционният натиск по южната ни граница

Спрели сме 10 800 души от началото на годината
22 авг 2014 16:36,
39
3,6 пъти скочил имиграционният натиск по южната ни граница
Снимка: БТА

Около 3,6 пъти е увеличен имиграционият натиск върху южната ни граница през тази година в сравнение с миналата и непрекъснато нараства. От началото на 2014 г. повече от 10 800 души не са допуснати на територията на страната, а 2700 души са успели да пресекат границата. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Всички прогнози на наши и партньорски специални служби сочат, че имиграционните потоци в региона ще се увеличават. Ако се намали ефективността при опазването на границата, ще започне безконтролно движение на хора, което ще доведе до остро противопоставяне и сблъсъци в страната", допълни Лазаров.

Според него необходимо е да бъде продължено изграденото досега преградно съоръжение по цялата ни сухоземна граница с Турция, която е с дължина 131 километра. Това, от една страна, ще намали значително полицейските сили, които са ангажирани със защита на границата, а от друга - ще спести средства на държавата за тяхната издръжка.

На въпрос за ефективността на изграденото гранично съоръжение директорът на ГД "Гранична полиция" Захарин Пенов посочи, че през октомври 2013 г. на него са били задържани 3160 души, докато през август те са 38.

По думите му в затворените центрове за настаняване на чужди граждани сега се намират 12 души с издадени заповеди за експулсиране от страната.

Главният секретар на МВР и директорът на "Гранична полиция" провериха състоянието на контрола по южната ни граница в района на Елхово, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
хуя мора хуя нант преди 9 години
До БългаринЗа съжаление българино, българина стои безучастно и гледа. Толкоз. Алаху Екбер.
22
0
 
0
 
! Отговори
Лазаров преди 9 години
До ицо: Нека ми е зле батка!
21
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Още с влизането си са извършили престъпление като са влезли незаконно и са срязали и повредили оградата. Как трябва да се реагира ако някой влезе в дома ви неканен и не през входната врата а от друго място... Трябва да се организираме и доброволен труд да построим оградата и спрем нашествието
20
0
 
6
 
! Отговори
американецо преди 9 години
"Ограда"???!?!?! Какво по дяволите означава ограда? Това не са овце, крави или дивеч, за да ги спре ограда а ислямисти, които ще прережат оградата и ще си минат по живо по здраво! Трябват ГРАНИЧАРИ с граничарска екипировка, АК47, нож, мешка, гранати и минирани полета покрай браздата и оградата. Това е, ако искаме истинска граница. Проблема е, че обаче и това няма да помогне, защото *** се изсипват по вода с лодки и по закон България е длъжна да ги приеме! Спешно да се промени закона трябва!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Лазаров как е на Резово,Синеморец и т.н.Добър уикенд си си спретнал....
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа, върнете шепа стари граничари и за 48 часа ще решат проблема. Тия дилетанти нищо няма да свършат. Защо на времето нямаше нарушители или бяха малко - защото граничарите лошо биеха и стреляха на месо. Правете изводи, ако имате нужда аз съм доброволец и има и още. Границите на Република България са свещени и неприкосновени и нарушаването се наказва по закона със затвор... ако е жив.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и пари да струва оградата в комбинация и с жива сила, стрелба, мини...,българите ще ви подкрепим но трябва да се спре башибозука, защото иначе това, което се случва в *** държави на *** ще го пренесат тук. Не искаме ислямисти. Незабавно депортация на вече влезлите. Сега да видим и кои политически партии ще декларират ясни антиимиграционни правила, мислейки за България и българите!
16
0
 
12
 
! Отговори
Знаещ преди 9 години
Всеки си вика "това не е моя работа, да се оправят..." и така до деня в който някой мюсулманин надуе корема на дъщеря му и пререже гърлото му! Това е "светлото" бъдеще на Република България. Уви!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а къде са футболните агитки и бръснати глави ,пуснете ги да наведат ред и страх за маймуните и *** *** ...
14
1
 
11
 
! Отговори
за 20 преди 9 години
Ще ни пометат, ако се дадем. Политиците ни са уличници и не стават за нищо! Който ги настъпи, той ги командва, а те само за пари се ослушват! Никакви лидери, никакви държавници не са, а случайни и брутални хора, яхнали събитията! Или ги насмитаме, или загиваме!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дрън, дрън! Продължават да влизат дневно по 20 до 30 човека, все мюсюлмани и това прави по 600 до 1000 човека на месец, а годишно към 10 000. Като отчетеш раждаемостта им, сравнима с тази на гризачите и факта, че инфилтрирането им става без прекъсване, то само след 10 години ще имаме около милион население, в конфликт с местното и ни чака Ливан. Ако разбира се не се предизвика от Турция сепаратиска вълна в Лудогорието или Родопите по рано!
12
4
 
7
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Идат! И нищо не може да го спре! Исляма настъпва и уви, България е един от първите християнски страни, които ще бъдат пометени от ***. Това е голата истина братя! Нито огради, нито милиционерите-гъдулари от снимката ще спрат настъплението на чумата на 21 век!
11
6
 
7
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Еееее,от една страни ги бомбардирате,от друга искате да стоят там!? Оплачете се на Обамката,на Камерън, на Оландката/той нали оня ден си призна,че въоръжавал сирийската опозиция/ Нали те разпалиха близкия Изток, щото си мислеха, че е много далеч от тях, ама нещо напоследък почнаха да им треперят гащите. Щом и Камерън прекъсна отпуската си и се върна....В Сирия помагат на същите тези терористи, а в Ирак ги бомбардират!Лицемери, войнолюбци!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече пишат, че тези мръсни араби и друга *** режат мрежите на границата и влизат. Това е повод да се употреби оръжие а не само да приказват........ иначе на х..и ни е тази полиция да ги посреща с цветя , хляб и сол.
9
2
 
3
 
! Отговори
leue преди 9 години
golema opashka na ujnite sinori - oti begat bulgarite nadole?
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да заяви подобно нещо Лазаров, явно положението е в пъти по-сериозно и се прикрива. Страх ги е да не ескалира. Тоест, вече започва да ги хваща страх.
7
0
 
10
 
! Отговори
що преди 9 години
ги спирате,бре?!Нали евр.комисарката"най-достойната" каза,че имигрантите ще ни подобрят демографската картина и ще ни обогатят генофонда?!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"3,6 пъти скочил имиграционният натиск по южната ни граница"Защо го наричате "имиграционен натиск" като това не са имигранти, а незаконно влизащи в България? Има разлика.
5
1
 
17
 
! Отговори
Az преди 9 години
Гласувайте за тоя който няма да допусне никакви чужденци в България и ще спре продажбата на български паспорти. Ако няма такъв просто гласувайте с празна бюлетина.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЗИ ЗЕМЯ Е МОЯ ОТ ДЕДИТЕ МИ, ТУК СА КОСТИТЕ ИМ И НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА Я ОТСТЪПВАМ НА НИКОГО!!! Терминал 2 за по *** българи и поставящите религията пред всичко друго!!