6% ръст на трафика на Летище Варна

Германка стана пътник номер 1 000 000 за тази година
7
6% ръст на трафика на Летище Варна
Снимка: Черно море

Общият ръст в трафика на Летище Варна е 6% в сравнение с миналата година, съобщи директорът на летището Димитър Костадинов. Той се похвали, че засега сезонът върви успешно.

До момента имаме 12 % ръст в броя на пасажерите от Германия, които сме обслужили, в сравнение с 2013 година, посочи Костадинов. Именно германските пътници са в основата на големия ръст, предаде информационна агенция "Черно море".

Заради фалитите на руски туроператори отбелязваме спад с 9% на руските пасажери, разкри Димитър Костадинов. Той обаче добави, че спад при украинците няма и броят на пътниците от размирната държава през тази година е близък до миналогодишния.

Забелязва се ръст при белгийци и беларуси, каза още директорът на варненския аерпорт. С 20 000 са повече пътниците от Тел Авив, Израел.

През тази година сме направили 2 милиона евро инвестиции в летището, обяви Костадинов. Парите са дадени за по-добрата връзка на Терминал 2 с входно-изходните артерии на Варна, както и за осветление във вертикалната маркировка на аеропорта.

Верена Елзенбергер от околностите на Мюнхен стана пътник номер 1 000 000 на летище Варна за тази година. Със съпруга си Томас и децата Лука на 2 години и Марко на 5 години те пристигнаха днес в морската столица с полет от германския град.

За втори път сме в България и мога да кажа, че много ни харесва. Призовавам своите сънародници да посещават страната ви, защото е красива, каза Верена Елзенбергер. 

Четиричленното семейство бе посрещнато на аеропорта от директора на летището Димитър Костадинов, много служители, журналисти и красиви девойки с балони, изобразяващи числото 1 000 000. Семейство Елзенберг бе заведено във ВИП залата на варненското летище, където специално за тях имаше торта с формата на новия терминал и кацнал отгоре самолет. Германците получиха и подарък - стилен куфар, брандиран с логото на Летище Варна.
Тази година посрещаме едномилионния си пътник със седмица по-рано от 2013 година, похвали се Димитър Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: пътниклетище Варна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Дано догодина ръста да е още по-голям. Повече туристи!
6
0
 
4
 
! Отговори
До Станислав преди 9 години
Ще ме прощаваш, но полета е BUC5138 (машина на Bulgarian Air Charter), кацнал в 10:20 ч.Не говори там дето не разбираш...
5
1
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Наематели на магазинчета в центъра масово фалират!
4
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Кво става? Нали щяхме да фалираме от руските санкции?
3
1
 
2
 
! Отговори
? преди 9 години
Не идват от Германия. Simple as that.
2
7
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Извинявам се много, но днес 22.08.14 г. няма полет от Мюнхен за гр. Варна, както и обратен такъв. Нещо новината не е много точна!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tezi 6te sa ot bednite Germani, majat raboti, a jenata gleda dezata