Задържаха над 11 кг псевдоефедрин в Малко Търново

Прекурсорът трябвало да мине за таблетки за съдомиялна
2
Задържаха над 11 кг псевдоефедрин в Малко Търново
Снимка: Агенция "Митници"

Пътна чанта с 11,087 кг таблетки, съдържащи псевдоефедрин, са открити в туристически автобус на Митнически пункт Малко Търново, съобщиха от Агенция "Митници".

Автобусът е пътувал от Турция за България. На българския митнически пункт в Малко Търново шофьорът и всички пътници са обявили, че не внасят стоки за деклариране.

Митническите служители извършили проверка на превозното средство и багажа, като една от пътните чанти в багажното отделение на автобуса е предизвикала подозрения. Чантата съдържала 8 кутии с таблетки за съдомиялна машина, които обаче се оказали пълни с насипни бели таблетки с щампа.

Общото тегло на таблетките е 11,087 кг. Извършеното лабораторно изследване доказва, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на метамфетамин.

Шофьорът на автобуса, турски гражданин, е задържан. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Работата по случая продължава съвместно със служители от Държавна агенция „Национална сигурност" и под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
абе все някои трябва да има виновен,така е тук