Десет проекта в "Аспарухово" очакват финансиране

Най-важно е обезопасяването на двата охранителни канала
0
Десет проекта  в "Аспарухово"  очакват финансиране
Снимка: Булфото, архив

Голяма част от десетте проекта за пострадалия от наводнението през юни квартал "Аспарухово" във Варна са окомплектовани и очакват финансиране, съобщиха от пресцентъра на общината.

Още по темата
Най-важните от тях са обезопасяването на двата охранителни канала, тъй като това е свързано изцяло със сигурността на хората в района.

"Голяма част от живущите там все още са в евакуация. Активно работим по укрепването на новите свлачища, като изграждаме подпорни стени. Така поетапно връщаме хората в домовете им", е коментирал кметът Иван Портних, цитиран от пресслужбата на общината.

Той е изразил надежда, че Варна ще получи реална помощ от държавата, защото щетите и последствията от бедствията са тежки.

По информация от район "Аспарухово" там е изградена подпорна стена, предотвратяваща свличането на земни маси по ската между ул. "Калач" 19 и 21, съобщават още от общината. Общата дължина на стената възлиза на 22 метра, като височината й варира от 2 до 5 метра. Изградена е подпорна стена, предотвратяваща свличането на земни маси по ската на ул. "Кирил Патриков" 1-3.

От общината съобщиха още, че се работи по издигане на подпорна стена, предотвратяваща свличането на земни маси по още две улици в квартала. Работи се и по противоерозионни съоръжения на други две улици в пострадалия район.

От общината припомнят, че от Междуведомствената комисия се очакват 1.8 милиона лева, като за укрепителните дейности в района са нужни още 27 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари