Хванаха златни и сребърни бижута на Капитан Анрдеево

Контрабандата е на стойност 10 710 лева
28 авг 2014 14:35, Анисия Иванова
3
Хванаха златни и сребърни бижута на Капитан Анрдеево
Бижутата, задържани на Капитан Андреево. Снимка, Агенция "Митници"

Митничари на Капитан Анрдеево задържаха 812 грама златни и сребърни бижута на обща стойност 10 710 лева, съобщиха от Агенция „Митници“.

Ценностите били пренасяни от шведски гражданин от турски произход, пътуващ от Турция за Швеция.

Мъжът декларирал, че пренася 40 футболни екипа, които се оказало, че са брандирани с емблемата на английския футболен гранд „Маnchester United". При последвалата щателна митническа проверка в личния багаж на М.С. служителите открили найлонова чанта, пълна със златни и сребърни бижута.

В нея имало 15 златни пръстена, 3 чифта обеци и 3 златни медальона с общо тегло 147.7 грама,  както и 28 сребърни пръстена, 7 гривни, 5 колиета и 3 медальона с тегло 665 грама. Направена е експертиза от вещо лице, което е установило, че накитите са от 14-каратово злато, оценено на обща стойност 7385 лева, а среброто е от висока бижутерска проба и е на стойност 3325 лева.

Бижутата са задържани в полза на държавата, а на нарушителя е съставен акт и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

В изпълнение на Европейски Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения футболните екипи също са задържани и за случая ще бъде сезиран правопритежателят на търговската марка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Агенцияконтрабанда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето за това ще гласувам за генерала заради дрюгаря Танов голем е голем леле ако беше на *** човека тези неща как щяха да минат а сега това нямаше да го чета браво ТАНОВВВВ
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво им стана на нашите митничари? Добре се изявяват последно време.Дано само не са просто предизборни изпълнения