Шест огнища на "син език" са потвърдени в Търговищко

Засегнати са общините Антоново, Търговище и Омуртаг
28 авг 2014 12:53, Анисия Иванова
4
Шест огнища на "син език" са потвърдени в Търговищко
Архив: Булфото

В шест селища в Търговищко лабораторно са потвърдени огнища на болестта „син език“, съобщи д-р Стойне Миланов, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Търговище.

Още по темата
Първото доказано огнище е в село Птичево, а на 26 август са получени положителни проби за още пет селища - Великовци, Крушолак и Равно село в община Антоново, с. Лиляк в община Търговище и с.Змейно в община Омуртаг.

Д-р Миланов уточни, че в областта има отпаднали животни, но все още няма официално потвърдени резултати, че причината е „син език”, поради което не бива да се спекулира. В поповското село  Водица, откъдето са изпратени проби от седем умрели животни, лабораторните резултати са отрицателни за заразата, допълни той, цитиран от „Фокус“.

В община Търговище има 38 отпаднали животни, в община Попово са 15, като една от взетите проби е от умрял муфлон. Отпадналите животни в община Антоново са 167, а в община Омуртаг - 213 животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Търговищкосин език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Милите хорица, които с това се препитават:( Такава бедност цари там, че сега не ми я ясно какво ще правят...Бог да им помогне!
1
0
 
0
 
! Отговори
ТТТТТТ преди 9 години
То добре че е оня горе да поизравнява нещата, партийните чорбаджии овчари дето управляват горепосочените села са получили данъчно известие с тоя син език, крадът като невидели, синовете им на всички са "млади фермери" и активисти на младежкото ДПС, евросубсидии, келепир, на държавна работа...