Миньорите от "Въгледобив Бобов дол" излизат на протест

Те са против ограничаване на доставките на енергийно гориво
8
Миньорите от "Въгледобив Бобов дол" излизат на протест
Снимка: Булфото, архив

Миньорите от "Въгледобив Бобов дол" ще излязат на едночасов протест заради ограничаване на доставките на енергийно гориво, съобщиха от ръководството на дружеството.

Протестът ще се проведе днес между 12.30 часа и 13.30 часа.

Причината за протеста фактът, че дружеството е получило писмо от ръководството на ТЕЦ-Бобов дол за ограничаване доставките на енергийно гориво, което се налага заради наложеното ограничение от МОСВ и ЕСО за спиране на работата на един от блоковете на ТЕЦ-а.

"Намаленият добив от наша страна, като основен доставчик на енергийно гориво за ТЕЦ- Бобов дол, създава големи технологични проблеми в подземните рудници, които са с непрекъснат производствен процес и всяко спиране се оказва пагубно за състоянието на машини, съоръжения, минни изработки и добивни фронтове. Това представлява и пряка заплаха за живота и здравето на работещите в тях, тъй като в разкритите галерии при спиране на 24-часовия добив се създават предпоставки за пожари", посочва управителят на дружеството Красимир Чаврагански.

Спирането на работата ще доведе до ликвидиране на подготвените полета в подземните рудници и ще създаде предпоставка за натрупване на газ метан, който е взривоопасен, за възникване на ендогенни пожари, съобщава ръководството на дружеството.

При нерешаване на създалата се ситуация едночасовият протест ще прерасне в други граждански действия с непридвидими последствия, заявяват от дружеството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
колио преди 9 години
Е плана за повишаване на цената на тока в деиствие намалясе на половина производството на евтин ток от 4 ст. Вкарвасе американския от 20 ст + измисления от мьгла в цената вдига се цената на краините клиенти с 50% Американките приятели на боко доволни ЕРП тата и те бате боко аз казах ливи че сергеи е винове.
5
1
 
2
 
! Отговори
бум преди 9 години
С протести "на парче" не става. БУНТ - мирен и всенароден! Но НЕ за нов "овчар", а за пряка власт на гражданите с всички възможни права във всички власти! facebook/groups/pulenkontrol/
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА тази логика всеки може да протестира защото работа няма а фабриките фалираха.Няма как половината народ да се занимава с производство на ел.енергия другата половина със строителство - все пак някой требе и да работи.
3
1
 
4
 
! Отговори
4epa преди 9 години
DO 1 ::: A PE4ALBITE ZA EDIN ,;;; A ZAGUBITE ZA VSI4KI !!!!!!
2
2
 
2
 
! Отговори
4epa преди 9 години
KOVA4KI V DEISTVIE ,,; ZAPO4VA SE !!!!!!!! BSP --SAPROTIVATA SRE6TU DEMOKRACIATA !!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бобо дол сбяха супер добер при БСп, радваха се на новите цени определени от Стойнев, ама сега служебнто правтелствоГерб-2 ще ги съсипе