Спипаха в Бургас трима крадци от София

Апашите обирали апартаменти
29 авг 2014 16:54,
18
Спипаха в Бургас трима крадци от София
Снимка: архив, Булфото

Полицаи от Бургас задържаха трима мъже от София, занимаващи се с домови кражби, съобщиха от МВР-Бургас.

Задържаните софиянци са на възраст между 38 и 43 години. Те са задържани в момент на опит за кражба от частен дом, разположен в бл. 35 в ж.к. ”Изгрев” в Бургас.

При обискирането на 38-годишния А.М., 43-годишния Ц.Г. и 38-годишния С.П. са открити и иззети множество метални заготовки и приспособления за взломяване и отключване на входни врати с касови брави и секретни патрони.

Схемата за извършване на кражбите в повечето случаи е следната: със специален инструмент се отварят входните метални врати на блокове с асансьор, като двама от групата се качват до последния етаж и слизайки надолу по етажите, се оглеждат за подходяща за взломяване входна врата.

Третият е на ”пост” и стои недалеч от входа, за да може в случай на риск, да алармира съучастниците си. Набелязаната врата се отваря с метални приспособления за отваряне на касови и секретни патрони от типа ”таралеж” или ”пеперуда”. Крадците обикновено взимат пари, златни накити или други скъпоценности.

Тримата са задържани при проведена специализирана операция от криминалната полиция в Бургас. Тя е планирана, защото е имало данни, че на територията на Бургас от известен време лица от софийския криминален контингент извършват домови кражби.

А.М., Ц.Г. и С.П. са задържани за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство за документиране на цялостната им престъпна дейност. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми лято е къде да ги спипат на морето разбира се. Дали полицията е започнала да си гледа работата или работи по сигнали САМО.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsichko tragva ot parazitite v sofia ........
6
0
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
"коментар" 1 ДОКАЗВА ЧЕ админа е селянин
5
0
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
Потърпевюите са имали касмет да задържат крадците.Преди повече от 2о години в навечерието на коледните празници отсъстваме и само заедна ношт ни нямаше и на обяд като се прибрахме заварихме патрона на бравата взомен.в стаите всичко преобънато.ТАкава голяма кражба едва ли е имало за която казаха когато дойде ОГна МВР да не може никой от съседи да я забележат.Почити цялото обзавеждане бе изнесено,телевизори видео,сервизи дрехи дори и бельо изнасяно навярно с бус казаха полицаите.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то вече вички са от София - понятието широк център включва до 2 туби бенцин отстояние.
3
0
 
20
 
! Отговори
Кирчо преди 9 години
Изписвайте им целите имена на тия *** да ги знаем кои са!
2
1
 
27
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
*** и долна *** е това! Ще ти влезнат в собсвения дом да те оберат...Смъртно наказание за такава *** ! Най-малко доживотен затвор без право на замяна или за обжалване! Иначе няма оправия...цялата държава гледа само 'далаверката' или да открадне нещо, да убие и т.н. Долна *** !
1
11
 
15
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
То всички крадци са от София или са се обучавали в София ! В България има два вида пари - Едните са в София , а другите пътуват за там