Забраниха движението на животни във Видинско

Мярката е заради огнища на "син език"
1
Забраниха движението на животни във Видинско
Снимка: Булфото, архив

Във Видинска област се забранява свободното движение на животни в селищата и между тях във връзка с болестта "син език".

Това са част от мерките, които бяха приети днес на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите и зоонозоните заболявания след установените огнища на болестта "син език" по преживните животни на територията на страната.

Със заповед на областния управител Кръстьо Спасов се задължават стопаните на животни да уведомяват кметовете при повишена заболеваемост и смъртност при животните, забранява се издаването на ветеринарно-медицински свидетелства за придвижването на животни, определят се терени за загробване на животни по селищата и др.

Забранява се още и провеждането на пазари и изложби на едри и дребни животни.

На територията на Северозападна България няма регистрирано заболяване "син език" сред животните, каза на заседанието Валери Велков, началник на отдел в Областна дирекция "Безопасност на храните" във Видин, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Алоо, братчед преди 9 години
Абе кво стана с кмета-крадец другаря Герго Гергов, ами с прокопаните и даже изкопани пътища, ами с наглия Пламен Трифонов -шефа на Общинския съвет, ами с 87-те милиона ?, отпуснати за Водния цикъл, който зацикли в изтърбушените улици в града! Ами как хората ще карат колите си като дойде зимата, а защо хората си мълчаха и продължават да си мълчат за тези безобразия, които се вършат пред очите им?! Много въпроси - никакви отговори! Всичко в този град е заспало, а червените крадци лапат ли лапат!!!