52 деца и младежи с увреждания - в защитени жилища този месец

Още 224 ще получат нов дом до края на годината
1 сеп 2014 17:56, Анисия Иванова
1
52 деца и младежи с увреждания - в защитени жилища този месец
Снимка: архив Булфото

52 деца и младежи с увреждания ще бъдат изведени от специализираните институции през този месец, а още 224 деца се подготвят за предаване на грижата и преместване в центрове за настаняване от семеен тип или в защитено жилище. Това съобщиха от Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/.

Данните са били представени и обсъдени на работна среща в Банско.

На срещата са набелязани мерки за подобряване на координацията между общините, които управляват новите услуги, и екипите, в които са децата и младежите.

От агенцията уточняват, че 467 деца и младежи с увреждания са изведени през последната година от институциите и са настанени в новите условия, разкрити в 29 от 80-те общини, ангажирани с изграждането и управлението им.

До края на годината броят на момчетата и момичетата, настанени в домове за деца с умствена изостаналост, ще намалее до 949.

1797 деца и младежи с увреждания обитаваха такива специализирани институции през 2010 г., когато започна процесът на тяхното извеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека позная - акцията ще струва 500 милиона лева на "държавата", защото колкото по-елементарно е нещо, толкова повече пари иска в България.